Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Slagroom-ricottataart met zomerfruit

  • Bakken

Een lekkere, eenvoudig te maken en feestelijke taart, deze slagroom-ricotta taart! Door de slagroom en de ricotta is de taart lekker luchtig geworden en het fruit maakt het helemaal af. Wij hebben zelf gekozen voor frambozen, bramen en blauwe bessen maar je kan natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld aardbei, ananas of sinaasappel. 

Tijd: 20 min. + voor een beetje extra stevigheid min. 1 uur in de koelkast
Recept voor: 6-8 personen

Benodigdheden:

  • 750 ml opgeklopte slagroom
  • 190 gram ricotta
  • 200 gram chocolate chip cookies
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels (aardbeien)jam
  • 125 gram frambozen
  • 100 gram bramen
  • 100 gram blauwe bessen
Bereidingswijze:
Begin met het fijnmaken van de chocolate chip cookies. Zelf heb ik de koekjes in een plastic zakje gedaan en er toen met de deegroller overheen gerold. Je kan de koekjes natuurlijk ook in een keukenmachine doen.
Als je de koekjes hebt fijngemalen, doe je de koekkruimels in een bakje en voeg je de aardbeienjam toe. Meng de koekkruimels goed met de jam.
Schep dit mengsel in je springvorm en verdeel het over de hele springvorm. Druk met een vork de kruimels goed aan tegen de bodem. Ik heb daarna ongeveer nog 3 eetlepels jam over de bodem verdeelt zodat het een echt lekkere aardbeienbodem wordt. Maar dit hoeft niet!
Als je geen opgeklopte slagroom gebruikt, klop je nu de slagroom op met een zakje vanillesuiker. Meng daarna met een lepel de slagroom met de ricotta. Snijd daarna eventueel de helft van de bramen en de frambozen doormidden en meng ongeveer deze helft door de slagroom-ricotta.
Voeg daarna ook de helft van de blauwe bessen toe. De andere helft van het zomerfruit is als versiering voor op de taart. Meng het fruit door het slagroom-ricotta mengsel en schep het daarna op de koekjesbodem en verdeel het over de hele springvorm.
Verdeel als laatste de andere helft van het fruit over de taart. Eventueel kan je nog een beetje poedersuiker over de taart strooien en klaar is je taart!
Tip: Als je wilt dat de taart iets opstijft, kan je nu de taart voor minimaal 1 uur de koelkast zetten.

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken