Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

De tafel dekken voor Pasen

De tafel dekken voor Pasen

Met de recepten voor de paasbrunch zit het bij ons wel goed. De tafel leuk en feestelijk dekken daarentegen vinden wij een stuk lastiger. Omdat wij vast niet de enige zijn willen we een aantal tips met jullie delen hoe je jouw tafel paas-proof kunt maken. 

Kleurencombinaties

Je kunt je paastafel natuurlijk aankleden met alle kleuren van de regenboog maar wij houden het graag iets rustiger. Kies bijvoorbeeld voor de volgende kleurencombinaties:

  • geel en wit
  • licht geel, wit en licht groen
  • geel, wit en licht roze
  • licht blauw en geel
  • lichtgroen en wit

Kleed je tafel aan met mooie bloemen/takken

Kies bijvoorbeeld voor bloemen in de kleuren geel en wit en zet vaasjes of lege pindakaas-, jam- of tomatensauspotjes in verschillende formaten neer op tafel. Let wel op dat de bloemstukken niet te hoog zijn, want anders kun je het gezelschap aan de overkant van de tafel niet aankijken.

De tafel dekken voor Pasen

De tafel dekken voor Pasen

Gebruik vrolijke gekleurde servetten

Met mooie, gekleurde servetten bijvoorbeeld in de kleur wit en geel of lichtgroen kleed je je hele tafel aan. Leuke paas servetten kun je eigenlijk overal vinden, van de Albert Heijn en de Jumbo tot de Hema, Xenos en de Blokker.

Maak gebruik van grote en kleine borden die je op elkaar zet

Houd je servies simpel. Gebruik gewoon het servies wat je in de kast hebt staan. Kleed het geheel aan met leuke gekleurde servetten, een chocolade paashaas (of kip) en mooie bloemen.

De tafel dekken voor Pasen

Verschillende schalen en planken

Gebruik verschillende schalen en houten plankjes om de broodjes, salades, het fruit en alle zoete dingen op te serveren.

Zet met een stempel (te koop bij o.a. de Hema) een letter op een gekookt ei

Zo is het meteen duidelijk wie waar zit en het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

De tafel dekken voor Pasen

Verf gekookte eieren in kleuren die passen bij de tafelaankleding

Je kunt eieren natuurlijk verven met speciale verf maar je kunt ook op een natuurlijke manier je eieren verven. Kook je eieren met bietensap om ze een licht rode kleur te geven, met spinazieblaadjes voor een groene kleur en met bosbessen voor een blauwe kleur. Leg de eieren in een pan en voeg water toe totdat ze net onder water komen te liggen. Voeg een theelepel azijn toe, waardoor de kleur sterker wordt. Daarna voeg je de natuurlijke kleurstof toe. Laat de eieren vervolgens een kwartier koken. Als de eieren dan nog niet genoeg gekleurd zijn kun je de eieren een nacht in de koelkast laten staan in een bakje met het kleurmiddel.

Tip: kies voor witte eieren.

Bron: foto1, foto3, foto4, foto borden, foto letter op ei

Onze kookboeken