Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tiramisu taart

 • Bakken

Tiramisu taartDeze stapeltaart ziet er misschien indrukwekkend uit en lijkt misschien moeilijk om te maken, maar dat valt echt reuze mee. Ik laat je vandaag met alle plezier zien hoe je zelf in enkele simpele stappen, toch een op het oog indrukwekkende, stapeltaart maakt. Deze tiramisu taart bestaat uit een laag vanille-, koffie en chocoladecake, afgemaakt met een flinke laag botercreme.

Een tijdsintensief klusje is het wel, dus trek er lekker een zondagmiddag voor uit. Voor zowel de cake, als voor de botercreme maak je een basis, die je opdeelt en vervolgens voorziet van de verschillende smaken.

Recept voor 1 tiramisu taart, bestaande uit drie cake lagen
Tijd: 30 min + 60 min in de oven

Benodigdheden:
Voor de cake

 • 200 gr boter
 • 200 gr suiker
 • 150 gr bloem
 • 50 gr zelfrijzend bakmeel
 • 3 eieren
 • 1 el melk
 • 1 tl vanille extract
 • 1 el espressopoeder
 • 1 el cacaopoeder

Voor de botercreme

 • 150 gr boter
 • 340 gr poedersuiker
 • 3 – 4 el melk
 • 1 tl vanille extract
 • 2 tl espressopoeder
 • 2 tl cacaopoeder

Bereidingswijze:
Begin met het maken van de cakes. Start hiervoor met het luchtig kloppen van de boter en de suiker. Voeg beide samen en klop dit gedurende 5-6 minuten. Het botermengsel is nu lichtgeel, bijna wit van kleur. Voeg nu een voor een de eieren toe. Zorg ervoor dat de eieren goed in het mengsel worden opgenomen. Zeef in een aparte kom de bloem en het zelfrijzend bakmeel, om klontjes te voorkomen. Voeg dit ook toe aan het boter- en eimengsel. Zorg ervoor dat je de bloem en het bakmeel er voorzichtig doorheen klopt, zodat het beslag luchtig blijft. Doe dit met een spatel of gebruik de laagste stand op je mixer. Tot slot gaan de melk en het vanille extract erbij. Meng ook dit kort en dan is de basis voor de cakes gereed.

Verwarm nu de oven voor op 170 graden. Verdeel het cakebeslag over drie aparte borden of kommetjes. Houd een van de drie delen apart, dit wordt de vanille cake. Voeg aan een van de overige delen beslag een eetlepel cacao toe en meng dit goed. Het laatste deel beslag voorzien we van een koffiesmaak met behulp van een eetlepel espressopoeder. Koop dit gewoon bij de supermarkt. Het is in feite gewone oploskoffie, maar kies wel de fijnste poeder die je kunt vinden. Meng ook dit goed door het beslag. Wanneer alle drie de smaken gereed zijn, kunnen ze in de springvorm. Ik gebruikte een springvorm met een doorsnede van 18 cm, heb je deze niet, dan kun je ook een grote springvorm gebruiken, bijvoorbeeld van 24 cm. Enkel zullen in dit geval de lagen cake wat dunner uitvallen. Bak de cakes in het midden van de oven, in zo’n 20 a 25 minuten gaar.Begin ondertussen met het maken van de botercreme. Klop hiervoor de boter in 5 a 6 minuten zacht en romig. Voeg vervolgens de poedersuiker in delen toe. Als de poedersuiker volledig is opgenomen gaan er nog 3 a 4 eetlepel melk bij. Voeg een vierde lepel melk toe als de botercreme nog te stevig is. Tot slot een theelepeltje vanille extract en dan is ook de botercreme klaar.
Ik gaf ook mijn botercreme nog verschillende smaakjes. Doe dit op dezelfde manier als met het cakebeslag. Deel de botercreme op in delen. Laat de vanille variant apart, en meng cacao en espressopoeder door de andere.

Snijd de afgekoelde cakes eventueel bij als de bovenkant is gaan opbollen in de oven. Dit kan simpelweg met een groot broodmes. Als alle cakelagen glad zijn, kan de botercreme ertussen.Leg de chocolade cake onderop en besmeer deze laag met botercreme. Ik maakte toefjes botercreme. Dit deed ik met behulp van een spuitzak en een gekarteld spuitmondje.Leg de koffie cake hier bovenop en herhaal de stappen. Tot slot spoot ik toefjes botercreme, in verschillende smaakjes en strooide ik nog wat cacao over de bovenkant om de taart mee af te maken. En klaar is je tiramisu taart!
Tiramisu taartTiramisu taartMet liefde gebakken en geschreven door Merel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken