Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tompouce taart

  • Bakken

Tompouce taart
Bladerdeeg, banketbakkersroom en een laagje roze glazuur. Rara wat maken we vandaag? Een tompouce taart. Alle vertrouwde ingrediënten, enkel een ander uiterlijk. Net even leuker om de visite een puntje tompouce taart te serveren, dan een doorsnee tompouce.

Recept voor 1 tompouce taart
Tijd: 20 min + 25 min in de oven

Benodigdheden:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gr maïzena
  • 200 gr poedersuiker
  • 2 el water
  • Enkele druppels rode kleurstof (of bijv. bietensap)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de bladerdeeg plak uit en snijd hier met behulp van een bord twee ronde cirkels uit, ter grootte van ongeveer 20 cm. Prik met en vork gaatjes in beide bladerdeegcirkels. Doe dit over de gehele oppervlakte, zodat dat het bladerdeeg niet opbolt in de oven. Bak het deeg in 20 a 25 minuten goudbruin.

Giet ondertussen 450 ml melk in een pan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul, als het merg toe aan de melk en breng dit aan de kook.

Doe de overige melk, met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Voeg als laatste de maïzena toe en klop dit tot een glad mengsel.

Verwijder als de melk kookt, het vanillestokje. Tip: gebruik vanille extract of vanille suiker inplaats van verse vanille, wanneer je een meer aanwezige vanille smaak wil. Giet al roerend, de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer ook dit goed door. Giet het mengsel vervolgens terug bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.

Het mengsel zal na korte tijd gaan binden en ineens snel dikker worden. Blijf ook dan stevig roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken en zet dan het vuur uit. Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal, dit verkort de tijd die de room nodig heeft om af te koelen, en dek deze af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er geen velvorming kan plaatsvinden.

Als zowel de bladerdeeg cirkels, als de banketbakkersroom volledig zijn afgekoeld, kun je de taart afmaken. Besmeer één van de plakken bladerdeeg met de banketbakkersroom. Leg de andere bladerdeegplak hier vervolgens bovenop. Maak het geheel af met klassiek roze glazuur. Dit maak je simpel zelf door 200 gram poedersuiker te mengen met twee eetlepels water en enkele druppels rode kleurstof. Ik strooide tot slot nog wat amandelsnippers over het glazuur.

Tompouce taart
Tompouce taart
Met liefde gebakken en geschreven door Merel 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken