Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Uit een pakje: Coffee cake

  • Bakken

In deze rubriek testen wij gerechten en baksels uit een pakje. We vinden het natuurlijk het leukst om bijzondere dingen te testen of dingen die je niet zo snel overal tegenkomt. Met deze keer de “easy mix Coffee Cake”. Volgens de verpakking heb je alleen een ei en 50 ml melk. In de verpakking zit een zak om in te mixen en een kartonnen “ovenschaal”. Geen afwas dus, ideaal nu wij nog ouderwets met de hand moeten afwassen.

 

Tijd: 35-40 min. 

Benodigdheden: 

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Tot mijn grote verbazing trof ik inderdaad een plasticzakje aan met daarin de cakemix. Je voegt een ei en de melk toe in het zakje en je knijpt de lucht eruit.

Houd met je ene hand het zakje goed dicht en mix met je andere hand het ei, de melk en de mix goed door elkaar. Vervolgens giet je de mix in de bijgeleverde bakvorm. In de verpakking kwam ik nog een zakje tegen met een soort koekkruimels. Deze verkruimel je gelijkmatig over de cakemix en hij kan, voor 25-30 minuten, de oven in.

Na 25 minuten was die van mij klaar. Even laten afkoelen en daarna geprobeerd. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij wat droog zou zijn, maar hij bleek lekker luchtig en helemaal niet droog. De koffiesmaak heb ik niet helemaal kunnen ontdekken, maar lekker was hij wel. Al met al, lekker, snel en geen afwas, ideaal! 

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken