Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Winterkoekjes

  • Bakken

Winterkoekjes
Vergeet het koekje bij de thee. Een koekje gemaakt van thee is namelijk nog net even leuker. Eerder beschreef ik al hoe simpel het kan zijn om een basis koekdeeg te maken en hoe gemakkelijk je hiermee kunt variëren. Met enkel de toevoeging van wat losse thee maak je in een handomdraai toch net even een koekje anders, dan anders. Nog een leuke bijkomstigheid: theesoorten genoeg, dus je kunt het koekje naar ieders smaak aanpassen. Ik ben een echt wintermens, niet gek dan ook dat ik voor een kruidige winter thee koos, met winterkoekjes als resultaat. Maar uiteraard kun je ook kiezen voor een ander smaakje thee zoals herfstthee, kaneelthee of een andere lekkere theesoort naar smaak.

Recept voor 20 koekjes
Tijd: 10 min. + 15 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 50 gr suiker
  • 100 gr boter
  • 150 gr bloem
  • bijv. 2 zakjes Winterglow thee van Pickwick
  • Snufje zout

Bereidingswijze:
Zorg voordat je begint met het maken van het koekdeeg dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm dan ook de oven voor op 170 graden. Knip de zakjes thee open, zodat je de losse thee voor het deeg kunt gebruiken. Doe vervolgens alle ingrediënten in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg.

WinterkoekjesRol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer een centimeter en maak gebruik van een koeksteker om gelijke koekjes te vormen. Geen koeksteker in huis? Je kunt het deeg ook gemakkelijk tot een lange rol rollen en er plakjes van snijden.WinterkoekjesVerdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.

Tip: gebruik eens een andere theesoort zoals kaneelthee of rooibos thee.
Winterkoekjes
Winterkoekjes
Met liefde gebakken en geschreven door Merel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken