Zelf frambozenjam maken

 • Ontbijt

Zelf frambozenjam maken
Wel eens zelf jam gemaakt? Het is super simpel en heel erg lekker! Wij hebben zelf frambozenjam gemaakt maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld aardbeien.

Recept voor 1 potje frambozenjam
Tijd: 20 min.

Benodigdheden:

 • 200 gr frambozen (bijv. uit de diepvries)
 • 175 gr geleisuiker
 • 1 el citroensap

Bereidingswijze:
Ik heb zelf frambozen uit de diepvries gebruikt. Ik heb ze eerst een beetje laten ontdooien en daarna fijngeprakt met een aardappelstamper.  Doe het fruit met de geleisuiker en het citroensap in een pan en laat ongeveer 5 minuten koken. Zelf frambozenjam maken Om je jam langer te kunnen bewaren, moet je de potten waarin je de jam gaat bewaren steriliseren. Doe de potten in een grote pan met water en breng aan de kook. Laat dit een paar minuten doorkoken. Haal de potten met een tang uit het water en laat ze opdrogen op een schone theedoek. 
Zelf frambozenjam makenSchep de jam in een pot en klaar! Als je de pot niet opent kun je de jam een tijdlang buiten de koelkast bewaren. Zodra je de pot opent kun je de jam een paar weken in de koelkast bewaren.
IMG_3673Zelf frambozenjam maken

Onze kookboeken

5 reacties op “Zelf frambozenjam maken”
 • Marinka

  Doordat jam wordt verhit worden bacteriën gedood. En bij een suikergehalte van meer dan 75 % werkt suiker als een conserveermiddel. Vandaar dat jam lang te bewaren is. In de koelkast wel veel langer dan daarbuiten.

 • Kun je zelfgemaakte jam korter bewaren, als hij eenmaal open is, dan gekochte? Ik heb gekochte aarbeijam en die staat zeker een week of 3, aangebroken dus open, in mijn keukenkastje. En die is op de laatste dag net zo lekker als op de 1e dag. En die 3 weken is voorzichtig geschat, het kan ook wel langer zijn. Vandaar mijn verbazing. Is dat soms omdat er mogelijk conserveermiddelen in gekochte jam zitten?
  Groetjes,
  Marja.🤔😳🍀🤗👋🏻

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *