Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Aardbeientiramisu

  • Dessert

Aardbeientiramisu
Dit gerecht zou ik wel elke ochtend voor ontbijt en elke avond als toetje willen eten. De aardbeientiramisu smaakt net zo hemels als hij eruit ziet. Ik vind chocolade variant ook heel erg lekker, maar je hebt dan wel meteen het gevoel dat je een baksteen in je maag hebt. Ik durf niet te zeggen dat deze versie heel veel gezonder is, maar een stuk luchtiger is ‘ie wel. Je kunt hem natuurlijk ook maken met een ander soort fruit, zoals peer of mango.

Recept voor 4 personen
Tijd: 20 min. 

Benodigdheden:

  • 450 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr monchou
  • 5 el poedersuiker
  • 500 gr aardbeien
  • 150 gr lange vingers

Bereidingswijze:
Voor de tiramisu heb je een kleine ovenschaal nodig.  Meng de yoghurt, monchou en de poedersuiker in een kom. Klop dit met eenelektrische klopper door elkaar. Wanneer er geen klontjes meer inzitten, pureer je de helft van de aardbeien met een staafmixer of een vork. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het pureren niet lukt. Meng de gepureerde aardbeien door de yoghurt en monchou met een lepel. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met lange vingers. Verdeel hier ongeveer de helft van het aardbeien-yoghurt mengsel overheen. Daarna weer een laag lange vingers en daarna de rest van de yoghurt. Afmaken met verse aardbeien bovenop en een snufje poedersuiker.

Ik vind het lekker om de aardbeientiramisu nog een paar uur te laten opstijven in de koelkast. Maar dat hoeft niet per sé (als je daar bijvoorbeeld geen tijd voor hebt).
Aardbeientiramisu
Aardbeientiramisu

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

2 reacties op “Citroen cheesecake uit een glaasje”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.