Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 30 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – In dit wekelijkse kijkje achter de schermen laten we weer zien wat we de afgelopen dagen zoal hebben gedaan. Van koken in de hitte, afkoelen in het water tot een dienst bij de brandweer en het signeren van een kookboek.

Maandagmorgen bracht ik samen met Eef Melle naar de gastouder. Toen we daar waren wilde Evi ook graag blijven spelen en zo ging ik in m’n uppie weer naar huis. Daar zat Jorrit al achter de computer om de nodige computerklusjes te doen. Eind van de ochtend ging ik de kleintjes weer ophalen. Melle op bed gelegd en daarna zijn we nog even aan het werk gegaan. Na Melle z’n middagdutje zijn we een ommetje gaan fietsen met z’n allen en hebben we nog een ijsje gegeten.

Die avond de COBB uit de camper gepakt om even snel wat burgers te bakken. Uiteindelijk kwamen we op het idee om een cheeseburger bowl te maken en dat was me een partijtje lekker! Gelijk even een foto gemaakt en nu nog even uitwerken voor de website.

Dinsdag ging Melle niet naar de gastouder en zijn wij de keuken in gedoken om met de hitte wat recepten te maken. Eef was ondertussen druk aan het knutselen en eind van de ochtend kwam ons nichtje gezellig spelen. Ze hebben zich uren in de tuin vermaakt met wat water en een zwembadje, zo konden wij even lekker doorwerken. Na Melle z’n middagdutje sprong Jorrit met de kinderen even in het zwembad om af te koelen. Nog geen vijf minuten later ging de pieper! Kletsnat sprong Jorrit de auto in richting de kazerne. Hij had nog net een handdoek omgeslagen en ik gooide nog snel droge kleren in de auto.

Vlak voor het avondeten kwam Jorrit weer thuis na een paar uurtjes de kazerne te hebben ‘herbezet’. ‘s Avonds dronken we onze zoveelste kopje ijskoffie en hebben we nog lekker lang buiten gezeten.

Woensdag moest er ook weer gekookt worden, dronken we nog meer ijskoffie, werd er een rondje gefietst (inclusief wespensteek) en keken we B&B vol liefde.

Donderdag ging Jorrit met de auto naar de garage. Ondertussen deed ik een boodschapje met de kinderen en daarna gingen we nog koekjes bakken. Tijdens Melle z’n middagdutje ging Jorrit nog even met Eef naar Harderwijk zodat ik ondertussen kon werken.

Op de weg terug kwam de brandweer met loeiende sirenes voorbijrijden en nog geen minuut later ging de pieper. Toevallig reed Jorrit toen net langs de kazerne dus ging bij mij de telefoon of ik Eef snel kon komen ophalen. Zo zat Jorrit voor de tweede keer die week een paar uur op de kazerne. Dit keer was het rond etenstijd dus hij kon nog even assisteren bij het koken.

Vrijdag lag Jorrit al om 07:00u in het zwembad, hebben we nog wat gewerkt, ben ik met Eef naar Ikea geweest en ben ik ‘s avonds nog even naar Dronten gereden. In Bruna werd ik nog herkend door een medewerker en heb ik nog een kookboek van ons gesigneerd.

Zaterdagochtend ging Jorrit vroeg de deur uit voor een 24uursdienst bij brandweer. Het was een gezellige dienst met nog een heftige melding halverwege de middag. Zelf ben ik met de kleintjes nog naar het tuincentrum geweest en hebben we lekker thuis en in de tuin gespeeld.

Zondag hebben we een poging gedaan om het huis een beetje aan kant te maken. Begin van de middag ben ik met Eef naar een babyshower geweest en was Jorrit zijn fietsen aan het wassen. ‘s Avonds werd een nog een ritje gemaakt op een fris gewassen fiets en gingen Jorrit en Eef logeren voor de deur in de camper. Lekker geslapen hadden ze niet haha, want het was bloedheet in de camper…

Onze kookboeken