Achter de schermen week 38 – 2021

In dit nieuwe kijkje achter de schermen nemen we je weer mee in onze avonturen van afgelopen week. Van heel wat uurtjes achter de computer, het maken van lekkere nieuwe recepten tot een ritje in een sportwagen en een avondje oefenen bij de brandweer. Kijk je mee?

Maandagmorgen was het opschieten geblazen. Eef moest naar school en Melle naar de gastouder. Op de een of andere manier weet Evi altijd lekker te treuzelen op de momenten dat het niet goed uitkomt, maar het was weer gelukt hoor om iedereen op tijd op de juiste plek te krijgen. Daarna zijn wij ons kantoortje in gekropen en hebben daar achter de computer gezeten tot het tijd was om Eef tussen de middag weer van school te halen. Snel een broodje eten, nog even spelen en weer met de bakfiets naar school voor nog twee uurtjes. Na het avondeten, toen de kids op bed lagen, sprong Jorrit op de racefiets en ben ik lekker een boek gaan lezen.

De volgende dag hetzelfde liedje, Eef naar school, Melle naar de gastouder en wij waren bezig met recepten uitwerken, video bewerken en nog wat dingen inplannen.

Woensdagmorgen stonden we op het punt om Eef naar school te brengen toen we op de deurmat een hele zielige verzopen krant zagen liggen. Dat herinnerde ons eraan dat we, nadat de nieuwe voordeur was geplaatst, nog geen brievenbus hadden gekocht hahaha.

Jorrit is vervolgens met Melle en de hond een ommetje gaan wandelen en ik bracht Eef naar school. Daarna zijn we in de keuken aan de slag gegaan met het maken van een aantal hele lekkere nieuwe recepten!

We hadden al een tijdje niet meer naar de kookboeken top10 van Bol.com gekeken. Woensdag namen we weer eens een kijkje en wat bleek, 200 hoofdgerechten staat gewoon nog steeds op nummer 2! Echt bizar. Voor wie nieuwsgierig is naar onze boeken, hier vind je ze allemaal op een rijtje ;-).

De nacht van woensdag op donderdag was een drama….. Eef heeft van 01:15u tot 03:30u flink lopen spoken. Uiteindelijk hadden we haar maar bij ons in bed laten slapen, iets wat we eigenlijk nooit doen, in de hoop nog heel even te kunnen slapen. Die morgen redelijk gebroken wakker geworden, Eef naar school gebracht en nog wat gewerkt. Eind van de middag moest er vroeg gegeten worden want Jorrit moest weer naar de brandweer om te oefenen met het redden van personen na een ongeval. Maar niet voordat het bedje van Melle naar beneden was gezet. Onze kleine vriend kan bijna zelfstandig gaan zitten en zit steeds vaker op z’n knietjes. Hoog tijd dus om de lattenbodem op de laagste stand te zetten.

De nacht was wederom een feest… Ook nu weer was Eef om de haverklap wakker. Was het omdat ze school toch een beetje spannend vond of was het een nachtmerrie? We hadden geen idee… Tot de volgende ochtend, toen was ze opeens ziek, flink verkouden en wat verhoging. Dat werd dus een dagje thuisblijven en lekker filmpjes kijken op de bank. Jorrit heeft die vrijdag dan eindelijk de brievenbus geïnstalleerd en we hebben een hoop koffie nodig gehad om nog een beetje wakker te blijven. ’s Avonds sprong er weer iemand op de fiets. Nu het nog kan, straks is het alweer vroeg donker en valt er helaas niet meer te fietsen in de avond.

Zaterdagmorgen werden we zowaar om 07:00u pas gewekt en heeft iedereen lekker de hele nacht doorgeslapen. Eef was er ook alweer een stukje beter aan toe. Na een lekkere wandeling te hebben gemaakt stond een vriend plots om de hoek met een knal oranje sportwagen! Daar kan je Jorrit – autoliefhebber van jongs af aan – heel gelukkig mee maken haha. Met een grote smile op z’n gezicht stapte hij even later weer uit.

Verder heeft Jorrit nog met Eef een ommetje gemaakt met de bakfiets en zijn ze nog even naar een speeltuintje geweest terwijl ik met Melle even naar de Hema ben gereden. Die avond had Jorrit enorm zin in pizza, dus er werd even niet gekookt.

De volgende ochtend begon lekker met wat versgebakken croissantjes en een pianoconcert van Eef. Daarna is Jorrit nog een rondje gaan fietsen in het bos, ben ik even naar m’n zus geweest en hebben we ’s middags lekker bolognese saus gemaakt.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *