Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 50 – 2021

In dit nieuwe wekelijkse kijkje achter de schermen laten we zien wat we afgelopen week hebben gedaan. Van het maken van nieuwe recepten, een rondje door de bouwmarkt en het schilderen van de kozijnen, het was weer een gezellige week. Kijk je mee?

Maandagmorgen viel het een beetje tegen om uit bed te moeten komen haha. Maar Evi had er weer helemaal zin in om naar school te gaan en kwam helemaal aangekleed en al om 07:00u onze kamer binnenstromen. Even ontbijten, haren kammen en met de bakfiets richting school. Ondertussen bracht Jorrit Melle naar de gastouder en daarna hebben we heel wat uurtjes achter de computer gezeten.

Dinsdag zaten we alweer in de ‘doordeweekse-flow’ en stonden we al voor de wekker te douchen. Nadat de kleintjes weer naar de plek van bestemming waren gebracht, kropen wij achter de computer. Na de lunch zijn we nog even in de keuken aan de slag gegaan en hebben we twee filmpjes voor Instagram opgenomen. Een daarvan, dit knoflookbrood uit de oven, was echt super lekker!

Eind van de middag de kinderen weer opgehaald, snel een paar pannenkoeken gebakken (hier vind je ons basisrecept voor pannenkoeken) en daarna moest Jorrit richting Hattem voor een toets voor de brandweer. De toets was nog maar net begonnen of meneer hing alweer aan de telefoon. Ik dacht nog ‘hij zou toch niet zijn legitimatie vergeten zijn he?!’. Nee hij belde met de mededeling dat hij de toets gehaald had.

De volgende ochtend stonden we lekker vroeg in de keuken om nieuwe recepten te maken. Nadat alle recepten gemaakt en gefotografeerd waren, stond er iemand te popelen om weer een rondje te gaan fietsen. Als Jorrit een paar dagen niet heeft gefietst wordt hij helemaal onrustig. En ik nog denken dat het zo tegen de winter wel wat minder zou worden wat dat fietsen betreft…

Donderdag hebben we gewerkt. Op de momenten dat Melle lag te slapen konden we allebei wat doen en verder hebben we om beurten achter de computer gezeten. Zo leuk om te zien hoe snel Melle nu opeens van alles onder de knie krijgt. Eerst hadden we het idee dat hij een beetje traag ging met sommige dingen, maar even later kan hij dan opeens van alles tegelijk. Zo begon hij afgelopen week te kruipen en trekt hij zich aan alles op. Ook het uitwerken van recepten begint hij te leren 😛

Die avond moest Jorrit weer richting de brandweer en we waren een beetje laat met eten. Pasta hadden we die week al gegeten, dan maar de burrito bowl weer eens maken. Lekker snel klaar en smaakt altijd goed! Jorrit maakt er altijd een ‘prakkie’ van, maar dit keer had hij zijn bord voor de verandering netjes opgemaakt om daarna lekker te prakken haha.

De volgende ochtend hadden we nog maar net onze ogen open en toen zagen we een berichtje dat de juf van Eef ziek was. Het was nog even onduidelijk of er een vervanger geregeld kon worden. Even later werd duidelijk dat het niet was gelukt om vervanging te regelen en zo was Evi plots een dagje thuis. Mooi excuus om samen lekker naar het woonwarenhuis Nijhof te gaan, want Jorrit was er niet echt voor te porren. Dus zo gezegd zo gedaan, even later liepen we gezellig een rondje, kochten we een paar leuke accessoires en aten we een broodje. En wat kwamen we tegen… ons kookboek Elke dag. Zo leuk! Mocht je nog een leuk kerstcadeautje zoeken? Een van onze kookboeken misschien 😉

Jorrit was ondertussen nog een beetje aan het werk en heeft daarna met Melle nog een boodschapje gedaan. Uiteraard moest ook het nieuwste receptenkaartje even meegepikt worden voor de verzameling. Voor wie het gemist heeft, onze receptenkaartjes kun je vinden bij alle Boni supermarkten, maar ook op de website van Boni vind je het recept van de week terug.

Het weekend is er weer gefietst, werd een nieuwe lamp bezorgd, is er piano gespeeld, schaatsen gekeken, gespeeld, heb ik twee kozijnen van binnen geschilderd en zijn we nog even bij opa en oma langs geweest.

Onze kookboeken