Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
broodje tonijnburger

broodje tonijnburger

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 10 min. bereidingstijd
    6 min. baktijd
broodje tonijnburger

Zo heel af en toe eten we wel eens een tonijnburger met wat aardappels en sla, maar op de een of andere manier was een broodje tonijnburger er nog niet eerder van gekomen. Tot een paar weken geleden dit broodje tonijnburger met tomaat, komkommer en avocado op tafel stond. Probeer de tonijnburger vooral zelf eens, lekker met een salade en zoete aardappelfrietjes.

Zo maak je het broodje tonijnburger

Begin met het snipper van een halve rode ui. Laat de tonijn uitlekken. Doe de tonijn in een diepbord en breek hierboven het ei. Voeg de kruiden (zout, peper, peterselie) toe samen met de gesnipperde ui en wat paneermeel, net zoveel tot je er met je handen ‘stevige’ burgers van kunt vormen. Doe een scheutje olie in een pan en bak de tonijnburgers ongeveer 3-4 minuten per kant.

Bak ondertussen de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vervolgens snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Besprenkel de plakjes avocado eventueel nog met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.

Beleg de broodjes met een beetje veldsla, plakjes tomaat, de tonijnburgers en avocado. Eventueel kun je er nog lekker wat knoflooksaus overheen doen.

broodje tonijnburger
Meer recepten met tonijn

Club sandwich met tonijn

Risotto met tonijn

Lasagne met tonijn

Bewaar het recept voor het broodje tonijnburger op Pinterest!

broodje tonijnburger

Onze kookboeken