Brownies met een topping van roomkaas

 • Bakken

Brownies met een topping van roomkaas
Het oorspronkelijke idee was het maken van red velvet brownies, maar de kleurstof heeft zijn werk helaas niet helemaal gedaan. Binnenkort gaan we daarom nog een poging doen! De smaak is er niet minder om, dus het recept is zeker noemenswaardig, maar de naam ‘brownies met een topping van roomkaas’ lijkt meer op zijn plaats. Het resultaat; een smeuïge chocoladebrownie, met een misschien nog wel smeuïgere topping.

Recept voor circa 20 stukjes brownie
Tijd: 20 min. + 25 min. in de oven

Benodigdheden:

 • 200 gr pure chocolade
 • 100 gr boter
 • 250 gr suiker
 • 225 gr bloem
 • 3 eieren
 • 110 gr poedersuiker
 • 125 gr monchou
 • 30 gr boter

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Doe de pure chocolade samen met de boter in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur. Als de chocolade gesmolten is, zet je het vuur uit en laat je het mengsel een beetje afkoelen.

Klop vervolgens de eieren met de suiker tot er een schuimlaagje ontstaat. Voeg dan het de chocolade toe en klop dit door elkaar tot een dik beslag. Voeg tot slot de bloem toe en schep dit door het beslag. Giet het over in de ovenschaal en bak de brownie in 25 a 30 minuten gaar.

Meng voor het maken van de cream cheese frosting de poedersuiker, monchou en de boter goed door elkaar. Laat de brownie volledig afkoelen voordat je de cream cheese over de bovenkant verdeeld.Brownies met een topping van roomkaas    Brownies met een topping van roomkaas

Onze kookboeken

2 reacties op “Brownies met een topping van roomkaas”
 • Paul Born

  Goedemorgen, gisteren heb ik ‘brownies met een topping van roomkaas’ bereid. Hoewel, getracht te bereiden moet ik zeggen. De onderkant, het brownie gedeelte was bijna niet weg te krijgen. Het leek erop (tijdens het bereiden al) of de hoeveelheid bloem die in het recept staat genoemd ruimschoots teveel is. Het mengsel was ook absoluut niet meer te gieten, zoals omschreven, maar moest uit de pan geschept worden. Ik moet bekennen dat ik de hoeveelheid suiker gehalveerd heb, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat dat de oorzaak van het mislukken is. Het tweede deel boter genoemd in het recept, de 30 gram, die heb ik door de monchou en poedersuiker geroerd en als topping uitgesmeerd. Deze werd namelijk niet apart omschreven hoe te gebruiken…We waren met z’n negenen en we vonden het geen van allen een geslaagd dessert. De topping met een heel klein beetje chocola van de onderzijde was nog aardig smaakvol.

 • Paul Born

  Het recept ‘BROWNIES MET EEN TOPPING VAN ROOMKAAS’, lijkt me heerlijk. Er wordt niets omschreven over de konkelachtige kruimels aan de bovenzijde. Zijn dat verbrokkelde kletskoppen?
  Ik hoor graag. Wil dit graag met Kerst morgen bereiden.
  Met groet, Paul Born

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *