Chocolade-koffie muffins

 • Bakken

Chocolade-koffie muffins
Je denkt misschien, koffie muffins?! Deze chocolade-koffie muffins smaken heel subtiel naar koffie met chocolade, dus er is geen overheersende koffiesmaak. Wel een koffiegek? Dan voeg je wat meer koffiepoeder toe, zo simpel is het!

Recept voor 6 muffins
Tijd: 20 min. + 25 min. in de oven

Benodigdheden:

 • 300 gram bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 150 gram (bruine basterd)suiker
 • 120 gram boter
 • 250 ml melk
 • 2 eieren
 • 1 tl koffiepoeder
 • 50 gram chocolade

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng de bloem met de suiker, koffiepoeder en bakpoeder. Zorg dat de boter zacht is en voeg deze dan toe aan de droge ingrediënten, samen met de melk en de eieren. Meng alles rustig door elkaar. Voeg als laatst de chocoladestukjes toe (houd een klein beetje apart ter garnering!) en meng nog één keer rustig door elkaar. Verdeel je beslag over de muffinvorm en maak af met de apart gehouden chocoladestukjes. Doe de muffins gedurende ongeveer 25 minuten in de oven. Ze zijn gaar als een satéprikker er droog uitkomt. Laat ze rustig afkoelen op een rooster en daarna, genieten maar van je chocolade-koffiemuffins!
Chocolade-koffie muffins
Chocolade-koffie muffins

Onze kookboeken

6 reacties op “Chocolade-koffie muffins”
 • Elizabeth

  Gemaakt met 4 ruime theelepels oploskoffie.
  Héérlijk!

 • Hoi, ik heb een probleem hier. Ik wil dit recept graag bij mijn favorieten zetten, maar als ik favoriet aantik, krijg ik de melding…u bent al ingelogd…. Nu is dat ook zo maar het recept komt niet bij mijn favorieten te staan! Wat doe ik hier mee? Verder gaat alles super, lekkere recepten en ze kloppen ook altijd, alleen dit probleempje…..
  Alvast bedankt.
  Groetjes, Marja 🤔😳🙄👍🏻🍀👋🏻

 • Lijkt me erg lekker, maar omdat ik een koffie-lover ben zou ik er een extra lepel koffiepoeder indoen! Wel een superidee om chocolade met koffie te mengen. Zo krijg je lekker mokka en als je nu mokka koffiepoeder neemt….. Helemaal super! Ik krijg trek van het idee alleen al. Bedankt voor de tip.
  Groetjes,
  Marja. 👍🏻😋👋🏻

 • Zien er heerlijk uit! Ik houd wel van koffiesmaak in gebakjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *