Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Chocoladetompouce met slagroom

  • Bakken

Eenvoudig zelf te maken en heerlijk als dessert.   

Benodigdheden: 

  • Chocolademousse
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • Poedersuiker en/of cacaopoeder
  • Slagroom

Bereidingswijze: 

Gister hebben we het recept van de eenvoudige chocolademousse geplaatst. Nu hadden we veel te veel gemaakt en het is natuurlijk zonde om het weg te gooien. Een leuk idee met deze chocolademousse is zelf een chocoladetompouce maken. Dit is zeer eenvoudig en zou zelfs kunnen met kant en klare mousse van de supermarkt.

Zorg dat je eerst de chocolademousse hebt gemaakt, klik hier voor het recept. verwarm vervolgens de 200 graden. Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en prik er wat gaatjes in. Leg de plakes bladerdeeg op bakpapier en ze kunnen de oven in.

Na ongeveer 10-15 minuten zijn de plakjes bladerdeeg mooi gaar en knapperig. Laat ze even afkoelen om er vervolgens twee mooi te versieren met wat cacaopoeder en/of poedersuiker. Deze twee zijn de bovenkant van beide tompoucen.

Neem, een niet versierd, plakje bladerdeeg en bedek deze met wat slagroom. Leg vervolgens een ander, niet versierd, plakje bladerdeeg en leg deze erbovenop. Bedek deze met de chocolademousse om tot slot de bovenste, versierde, plak erop te leggen.

Serveer het op een mooi bord, eventueel versierd met wat kant en klare karamelsaus, en het smullen kan beginnen.

Onze kookboeken