Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Croissant plaattaart met ham

  • Lunch
  • 3 personen
  • 15 min. bereidingstijd
    15 min. oventijd
croissant plaattaart met ham

Serveer deze croissant plaattaart met ham, bosui en kaas bijvoorbeeld bij het paasontbijt of de paasbrunch. Een makkelijk recept dat bij iedereen in de smaak zal vallen.

Kun je nog wel wat inspiratie voor het Pasen gebruiken? Bekijk hier onze paas recepten!

aan de slag met de croissant plaattaart!

Snijd de bosui en bieslook in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het croissantdeeg uit en snijd het croissantdeeg door midden. Leg het croissantdeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg de 2 stukken croissantdeeg boven elkaar, en druk met je vingers de randjes tegen elkaar zodat er een soort ‘vierkant/rechthoek ontstaat. Eventueel kun je de randjes omvouwen. Smeer het deeg in met creme fraiche. Verdeel hier de ham, bosui en geraspte kaas overheen. Maak het geheel af met een snufje peper. Bak de croissant plaattaart circa 15-20 minuten in de oven.

Ondertussen kook je 2 eieren hard in circa 8 minuten. Laat de eieren schrikken en pel ze daarna. Snijd de eieren in partjes. Als de plaattaart uit de oven komt, verdeel je de gekookte eieren er overheen, verse bieslook en eventueel nog een beetje mayonaise en dan is de plaattaart klaar.

croissant plaattaart met ham

Bewaar het recept voor de croissant plaattaart op Pinterest!

croissant plaattaart met ham
croissant plaattaart met ham
meer paas recepten:
croissant club sandwich

Croissant club sandwich

Lemon curd croissantrolletjes

Paas tiramisu met advocaat

Paas tiramisu met advocaat

Onze kookboeken