Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ferrero Rocher cheesecake

  • Bakken

Ferrero Rocher cheesecake
Jeeeeeh Jorrit is vandaag jarig en hij is 26 jaar geworden! Dit moet natuurlijk gevierd worden (met taart), dus vandaag delen we een heeeeel lekker recept met jullie, namelijk Ferrero Rocher cheesecake met nutella. Het mooiste van alles is dan je de taart in ongeveer 30 minuten hebt gemaakt en dan kan hij de koelkast in. Je hebt dus geen oven nodig om dit lekkere taartje op tafel te zetten. Heb je binnenkort iets te vieren, maak dan écht deze taart! Trouwens als je geen ster bent in bakken en het maken van taart, dan is dit recept ook echt ideaal omdat het zo simpel is!

Recept voor 8 personen
Tijd: 30 min. + een paar uur in de koelkast

Benodigdheden:

  • 250 gr monchou (naturel roomkaas)
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr (poeder)suiker
  • 200 ml slagroom
  • 150 gr nutella
  • 150 gr biscuitjes
  • 80 gr roomboter
  • 12 ferrero rocher + 8 ferrero rocher

Bereidingswijze:

Bekleed je springvorm met bakpapier of smeer de springvorm in met boter. Verkruimel vervolgens de biscuitjes met een keukenmachine of je doet de biscuitjes in een plastic zakje en dan rol je er met een deegroller overheen.
Ferrero Rocher cheesecake
Smelt vervolgens de boter in de magnetron/een pannetje en meng deze met de koekkruimels. Doe beboterde koekkruimels in de springvorm, en druk het met een vork aan zodat er een bodem ontstaat.
Ferrero Rocher cheesecake
Prak de monchou in een bakje even goed door elkaar zodat je straks minder tot geen klontjes krijgt. Doe de geprakte monchou, mascarpone, slagroom, (poeder)suiker en de nutella in een kom. Meng met een (electrische) mixer alles goed door elkaar. Hak de ferrero rocher met een mes of een keukenmachine fijn en voeg ook toe aan de vulling.
Ferrero Rocher cheesecake
Meng de ferrero rocher er doorheen.
IMG_4957
Giet vervolgens het mengsel over de koekjesbodem en strijk het geheel glad. Zet vervolgens de taart voor minimaal 3-4 uur in de koelkast. Zelf druk ik nog 8 ferrero rochers in de bovenkant van de taart.
Ferrero Rocher cheesecake
Als ik de Ferrero Rocher cheesecake uit de koelkast haal verdeel ik nog wat gesmolten chocolade/warmgemaakte nutella over de bovenkant.
Ferrero Rocher cheesecake
Ferrero Rocher cheesecake

Bekijk ook eens dit recept voor speculaas en dadel cheesecake.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken