Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Filmpje: chocolade-oreo taart

  • Bakken

Filmpje: chocolade-oreo taart
We kunnen ons niet inhouden, af en toe moeten we namelijk echt iets lekker zoets maken zoals deze chocolade-oreo taart met een bereidingsfilmpje! We kunnen dan ook niet anders zeggen dan dat deze taart heerlijk was en ook nog eens heel simpel te bereiden want je hebt niet eens een oven nodig! We moeten jullie wel waarschuwen: de taart is ontzettend machtig! Deel de taart dus vooral met veel mensen en neem een niet al te grote punt.

Tijd: 20 min. + min. 6 uur in de koelkast
Recept voor 8-10 personen

Benodigdheden:

  • 200 ml slagroom
  • 125 gram suiker
  • 300 gram melkchocolade
  • 160 gram oreo’s + een paar voor het serveren
  • 250 gram monchou
  • 250 gram mascarpone
  • 60 gram boter

 photo IMG_1772_zpse3a2c998.jpg
Bereidingswijze:

Klik hier als je de video niet kunt zien.
Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Vermaal de koekjes in een keukenmachine of doe de koekjes in een zakje in een theedoek en rol met de deegroller over de koekjes totdat je koekkruimels hebt.
 photo IMG_1776_zps4bf89025.jpg
Meng vervolgens de koekkruimels met de gesmolten boter en schep dit vervolgens in een ingevette springvorm of een springvorm met bakpapier. Duw met een lepel de koekkruimels aan totdat de hele bodem bedekt is.
 photo IMG_1782_zps62f62ce7.jpg
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Meng in een kom de slagroom met suiker, mascarpone en monchou totdat een redelijk egaal “beslag” is. Er mogen nog wel wat kleine klontjes in zitten. Voeg vervolgens de chocolade toe en meng alles goed door elkaar.
 photo IMG_1790_zps23ec0553.jpg
Giet het chocoladebeslag over de koekjesbodem en strijk het glad. Zet de taart vervolgens voor minimaal 6 uur in de koelkast.
 photo IMG_1793_zpse9e14c33.jpg
Als de taart goed hard is geworden, verkruimel je nog een paar oreo’s over de bovenkant om het helemaal af te maken. Tip: de taart is ontzettend machtig! Deel de taart dus vooral met veel mensen, want aan een klein puntje heb je al genoeg!
Filmpje: chocolade-oreo taart

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken