Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gebakken courgetteplakjes

  • Snacks

Weer een lekker recept met courgette: gebakken courgette met geraspte kaas. Een lekker bijgerecht, maar met een lekker sausje erbij en een flink bord vol, heb je een prima hapje/tussendoortje.

Tijd: 20 min.
Recept voor 10 courgetteplakjes

Benodigdheden:

  • halve courgette
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • snufje zout en peper
  • eventueel geraspte kaas

Bereidingswijze:

Begin met snijden van de courgette in plakjes. Zelf snijden wij niet hele dunne plakjes, ongeveer 1 cm dik.

Breek dan een ei in een kom en spreid de bloem uit over een bord. Giet een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en laat deze warm worden. Ondertussen haal je de courgette plakjes door het geklutste eitje met beide kanten en daarna ook met beide kanten door het bloem. Leg de courgetteplakjes in de koekenpan en bak ze aan beide kanten ongeveer 3-4 minuten, totdat de courgette zacht is geworden. Ga zo door totdat je alle courgetteplakjes hebt gebruikt.

Als je een laagje met geraspte kaas wilt, haal je als eerste het courgetteplakje door het ei, dan door de geraspte kaas, dan opnieuw door het ei en als laatste door het bloem. Bak de courgetteplakjes 3-4 minuten aan beide kanten.

Het is een beetje geknoei, de plakjes door het ei en het bloem halen dan, maar het is wel een lekker smakelijk hapje/bijgerecht. Wat overigens ook erg lekker is, is om een beetje kruiden door de bloem te mengen of wat zout en peper. Zo geef je de courgetteplakjes nog lekker wat extra smaak. En je kunt natuurlijk ook gewoon de schil aan de courgette laten zitten.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken