Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gegrilde perzik met monchou, honing en walnoten

  • Dessert

Ik ben dol op toetjes maar vooral dol op toetjes die makkelijk en snel de bereiden zijn. Dit is weer zo’n toetje; gegrilde perzik met monchou, honing en walnoten mmm! Het lekkerste aan dit nagerecht vind ik dat de perzik warm is. Daarnaast zitten er ook veel vitaminen in perzik, zoals vitamine A, B en C.

Tijd: 15 min.

Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 1 perzik
  • 1 eetlepel (poeder)suiker
  • 100 gram monchou
  • 2 theelepels honing
  • 2 walnoten

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je grill. Zelf hebben wij dit gerecht op een tostigrill bereid. Ondertussen snijd de perzik in tweeën.

Schep daarna de monchou in een bakje en voeg de (poeder)suiker hieraan toe en roer dit goed door. Ondertussen snijd je walnoten wat fijner en leg je deze opzij. Als de grill is voorverwarmd, leg je eerst de binnenkant (waar de pit zat) van de perzik op de grill voor ongeveer 3-4 minuten totdat de perzik warm is en er grillstreep op zit.

Daarna giet je een theelepel honing per halve perzik op de binnenkant van de perzil. Daaroverheen schep je ongeveer 1 eetlepel van de monchou per halve perzik op de kant die net gegrilt is.

Leg de andere kant van de perzik nu op de grill en laat deze liggen totdat de monchou en de onderkant van de perzik een beetje warm is geworden, ongeveer 3-4 minuten. Strooi daarna wat van de walnoten over de monchou en het toetje is klaar!

Serveer de perziken eventueel nog met een bolletjes vanille-ijs om het af te maken.

 

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken