Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Griekse puddingbroodjes

  • Bakken


Echte Griekse puddingbroodjes. In Griekenland bekent als ‘de bougatsa’ (Μπουγάτσα).

Tijd: 20 min. + 60 min afkoelen en in de oven

Benodigdheden:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 eidooiers
  • 80 gram suiker
  • 24 gram custardpoeder
  • 30 gram bloem
  • 500 ml melk


Begin met het scheiden van de 2 eieren. Doe de twee eidooiers samen met het suiker, het custardpoeder en de bloem in een bak en roer dit door elkaar. Verwarm nu de melk in een pannentje en voeg een beetje lauwwarme melk uit de pan toe aan het mengsel met het custardpoeder in het bakje. Roer dit goed door elkaar en voeg dit mengsel toe aan de melk in het pannetje. Blijf dit nu regelmatig doorroeren tot je een dik mengsel hebt. Laat dit nog 3 minuten doorkoken.

Haal nu de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Tip: als je wilt dat de room snel afkoelt, doe dan de pan in een bak met koud water en blijf het dan regelmatig doorroeren zodat het snel afkoelt. Zodra de room afgekoeld is kan je beginnen met het vullen van de bladerdeeg. Dit kan je doen in allerlei vormen zoals een driehoekje, een rechthoek of een slakvorm. Als je het in een slakvorm wilt doen plak je 2 bladerdeegvelletjes aan elkaar. Als je begint met het vullen van de bladerdeeg velletjes kan je ook alvast beginnen met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

Leg er niet teveel room op want je moet het bladerdeeg nog wel kunnen oprollen. Rol nu de bladerdeeg op.

Rol de bladerdeeg met het room nu op tot een soort slak.

Als je alle bladerdeeg velletjes hebt gebruikt of de room is op kan je de bladerdeeg vormpjes nog bestrijken met een geklutst eitje zodat de puddingbroodjes mooi bruin worden. De puddingbroodjes kunnen nu de oven in voor ongeveer 35 minuten. Ze zijn klaar als het bladerdeeg mooi bruin is geworden. Dien de puddingbroodjes op met poedersuiker en kaneel.
Kαλή όρεξη (eet smakelijk)

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken