Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Heerlijke stroopwafeltaart

  • Bakken

Ik vind stroopwafels echt heerlijke koekjes en daarom deze heerlijke taart met stroopwafel, karamel, slagroom en monchou. De stroopwafeltaart is heel makkelijk om te maken en is echt in een mum van tijd klaar.  Een lekker recept voor een Paasbrunch. Ook lekker met wat chocoladerasp eroverheen. 

Tijd: 15 min. + minimaal 1 uur in de koelkast

Benodigdheden:

  • Voor de bodem 4-5 stroopwafels
  • 4 eetlepels karamelsaus
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 150 gram monchou
  • 1-2 zakjes vanillesuiker
  • 3-4 stroopwafels voor de topping

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de bodem. Verkruimel daarvoor 4 tot 5 stroopwafels. Je kan dit doen met een keukenmachine of je kan het ook doen door met een deegroller erop te slaan. Als de stroopwafels verkruimelt zijn doe je deze in een bakje en voeg je de karamelsaus toe.

Roer het door elkaar en doe dit in de springvorm. Het is het handigst als je wat bakpapier in de springvorm legt omdat de koekkruimels aan de bodem kunnen gaan plakken. Druk de koekkruimels aan met een vork.

Daarna kan je beginnen met het mengen van de slagroom en de monchou. Je kan ook verse slagroom gebruiken in plaats van opgeklopte slagroom. Dan klop je de slagroom op met 2 zakjes klopfix. Als je de monchou met de slagroom hebt gemengd voeg je ook de vanillesuiker toe. Schep het monchou-slagroom mengsel over de stroopwafelbodem en strijk het geheel mooi glad. Verkruimel daarna nog 3 tot 4 stroopwafels. Als je deze hebt verkruimelt, strooi je deze over de taart.

Eventueel kan je er nog wat karamelsaus overheen strooien. De taart kan nu voor minimaal 1 uur de koelkast in!

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken