Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Eenvoudig zelf ijs maken!

  • Snacks

Weer een leuk ingezonden recept voor onze winactie. Deze past ook nog eens perfect bij het apparaat wat we weggeven, leuk! Dit is overigens geen vereiste voor de winactie. Met dit recept kun je eenvoudig zelf ijs maken en je hebt geen speciale apparaten nodig, alleen een vriezer en een blender. Het moet alleen wel nog een flinke tijd in de vriezer staan, dus maak het wel een aantal uur van te voren. 

Tijd: circa 5-6 uur
Personen: 5-6

Benodigdheden: 

  • 1 mango
  • 2 bananen
  • 350 ml vanille yoghurt

Bereidingswijze: 

Begin met het in kleine blokjes snijden van de mango. Snijd daarna de banaan in kleine plakjes en doe beide in een bak, die je goed luchtdicht kunt afsluiten. Zet deze in de vriezer en laat het fruit goed bevriezen. Dit duurt circa 4 uur, maar kan ook iets langer/korter zijn, is een beetje afhankelijk van de vriezer.

Wanneer het fruit goed bevroren is, haal je het uit de vriezer en doe je het in de keukenmachine of blender. Voeg toe, de vanilleyoghurt en pureer het tot een mooi glad mengsel. Doe dit vervolgens weer in een luchtdichte en vriezer bestendige bak en laat dit nu goed opstijven.

Wanneer het ijs mooi is opgesteven, is het klaar. Opscheppen kan lastig zijn wanneer het keihard is, daarom is het handig om het even vijf minuutjes op het aanrecht te laten staan. Schep het dan in een mooi bakje lekker met een toetje slagroom, maar je kunt het natuurlijk ook lekker tussen twee wafeltjes doen zoals op de bovenste foto.

Na wat uurtjes wachten heb je wel een heerlijk dessert wat makkelijk is te bereiden. Zeker het lange wachten waard!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken