Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Huisgemaakte advocaat

  • Dessert

Sharonna is weer flink bezig geweest in de keuken, ze heeft zelf advocaat gemaakt. Een leuk en origineel recept, waar we zelf nooit op waren gekomen. Misschien niet heel simpel, maar zeker eens het proberen waard! 

Benodigdheden:

  • 8x eigeel
  • 400 gram suiker
  • 500 ml Brandenwijn of een andere drank met een hoog alcohol percentage
  • 1 vanille stokje

Bereiding:

In een vuurvaste kom of in een pan 8 eigelen opkloppen met de suiker en het merg van 1 vanillestokje.

Kook een laagje water in een wat grotere pan en zet het andere pannetje hierboven op. Probeer ervoor te zorgen dat het water de andere pan of kom niet raakt. Deze techniek heet Au bain-marie en wordt gebruikt om te zorgen dat de eigelen niet snel gaan schiften.
Houd de pan op hoog vuur en blijf goed roeren en voeg geleidelijk de Brandenwijn toe. De advocaat is klaar als deze gaat koken en een wat dikkere substantie wordt. Als je zeker wil weten dat de advocaat niet zal schiften mag het eimengsel niet boven de 85 graden komen.

Als de dikte juist is mag de kom in een grote kom met ijswater worden gezet zodat het advocaatmengsel niet verder kookt. Laat het goed afkoelen in de koelkast en serveer met een toefje slagroom en wil je weten wat je nog meer met advocaat kan doen? Lees dan de andere recepten zoals Panna Cotta met Advocaat of Paasijstaart, deze zie je binnenkort voorbij komen op Lekker en Simpel.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken