Zelfgemaakte kaasbroodjes

 • Snacks

 photo IMG_3544_zps571fced8.jpg

Een hele simpele en lekkere snack: kaasbroodjes. Wij hebben het recept echt heel simpel gehouden maar voeg vooral naar hartelust lekkere kruiden toe zoals bieslook, peterselie, chilipoeder, snufje peper of paprikapoeder of bijvoorbeeld een plakje ham.

Tijd: 30 min.
Recept voor 2 kaasbroodjes

Benodigdheden:

 • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
 • stuk kaas
 • snufje peper/zout
 • evt. 1 ei en andere kruiden zoals bieslook, paprikapoeder

 photo IMG_3510_zps51e224d4.jpg

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd 1 plakje bladerdeeg door midden. Rol de helft van het bladerdeegvelletje een beetje uit met een deegroller. Leg een reepje kaas in het midden van het bladerdeegvelletje die je niet hebt uitgerold.

 photo IMG_3511_zps6e83841b.jpg

Leg het uitgerolde bladerdeegvelletje er overheen en druk de randjes aan met een vork. Maak eventueel een paar inkepingen in het bladerdeeg aan de bovenkant en bestrijk de kaasbroodjes met wat ei (wij hebben dit zelf niet gedaan).

 photo IMG_3515_zpsecbba6bf.jpg

Zet de kaasbroodjes voor circa 15 minuten in de oven en smullen maar!

 photo IMG_3548_zps62cf5aae.jpg

Onze kookboeken

9 reacties op “Zelfgemaakte kaasbroodjes”
 • Aimée

  Hi, het enige nadeel is dat als je de broodje laat afkoelen ze niet meer lekker smaken. Ze worden dan zo taai. En om dan bladerdeeg op te warmen in de magnetron, vind ik persoonlijk niet lekker. Een roux maken met kaas erdoor en dan laten afkoelen en in lange blokjes snijden en die tussen het bladerdeeg doen, is een idee! Blijft het altijd smeuïge kaas.
  Groetjes.

 • Sabrina

  Hoi, ik had een vraagje,
  Kun je de broodjes ook al ga te voren voorbakken zeg maar, en dat je ze vlak voor dat je ze gaat eten nog even opwarmen in de oven?
  Ze lijken me erg lekker!

 • Sylvia

  even een vraagje. je zegt in de ingrediëntenlijst dat je 2 plakjes bladerdeeg nodig hebt, maar op welk moment gebruik je dan het 2de plakje bladerdeeg? dat zie ik nl nergens terugvinden in het recept.

  • Lekker en Simpel

   1 plakje bladerdeeg is voor de “bodem” van het kaasbroodje. Hier leg je vervolgens een beetje kaas op. Het andere plakje bladerdeeg rol je nog een beetje uit en gaat over de kaas en druk je vervolgens aan bij de randjes. Ik hoop dat het zo duidelijker is! 🙂

 • Margreet

  Heerlijk!! je kunt natuurlijk ook allerlei kazen hiervoor gebruiken: denk ook aan kruidenkaas, geitenkaas, emmetaler, gruyere, comte……………….etc!!

 • Ina

  Oh, heerlijk! 🙂
  Jullie foto’s van deze kaasbroodjes doen me denken aan de ragoutbroodjes waar ik vroeger zo dol op was. Zouden jullie daar niet eens een vegetarische versie van willen maken? Met champignons? Een soort pasteitje voor beginners?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *