Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kerstontbijt: Nutella-kaneelbroodjes

  • Bakken

Deze nutella-kaneelbroodjes zijn een heerlijk tip voor het kerstontbijt. Je kan ze het beste de avond van te voren maken en eventueel nog opwarmen voor het ontbijt. 

Tijd: 20 min. + 2 uur laten rusten + 25 min. in de oven
Recept voor 8-10 broodjes

Bereidingswijze:

  • 60 ml warm water
  • 50 gram suiker + 4 eetlepels suiker
  • 2,5 theelepel gist
  • 130 gram boter
  • 240 ml melk
  • 425 gram bloem
  • 5-6 eetlepels nutella
  • kaneelpoeder

Bereidingswijze:

Meng als eerst de gist met warm water en 50 gram suiker.

Ondertussen smelt je de boter en schep je deze in een grote mengkom en voeg vervolgens de bloem, melk en het gistmengsel aan toe.

Kneed dit tot een soepel deeg. Wij maken gebruik van een zeer handig keukenapparaat, maar je kan het natuurlijk ook met de hand doen. Binnenkort meer over onze nieuwe aanwinst in de keuken!

Vet een grote kom in met een beetje olijfolie en wanneer het deeg klaar is leg je deze in de kom en zet je deze op een warme plek met een schone theedoek eroverheen. Laat het deeg ongeveer 1 tot 1,5 uur rijzen. Als het deeg is gerezen, rol je het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Smeer daarna het deeg in met een laag nutella, hier strooi je vervolgens wat suiker overheen en kaneelpoeder.

Rol het deeg op en snijd deze vervolgens in 8 tot 10 plakjes.

Vet een springvorm in en leg vervolgens de kaneelbroodjes in de springvorm. Dek deze af met een theedoek en laat deze 30-45 minuten rusten. Ondertussen warm je de oven voor op 180 graden.

De nutella-kaneelbroodjes kunnen na het rusten voor ongeveer 25 minuten de oven in.

Glazuur
Eventueel kan je achteraf nog een soort glazuur over de nutella-kaneelbroodjes smeren. Hiervoor meng je de volgende ingrediënten met elkaar:
130 gram poedersuiker, 1 eetlepel zachte boter, scheutje vanille essence en halve eetlepel melk. Meng deze ingrediënten met elkaar, schep het in een eventueel in een spuitzak. Zodra de nutella-kaneelbroodjes klaar zijn en zijn afgekoeld kan je het glazuur er overheen spuiten.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken