Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Key lime pie

  • Bakken
  • 6-8 personen
  • 20 min. bereidingstijd
    12 min. baktijd
key lime pie

Key lime pie is een Amerikaanse taart die oorspronkelijk uit Florida komt. Een key Lime pie wordt met ‘key limes’ gemaakt, maar helaas hebben we die hier niet. Dus wij hebben de key lime pie met gewone limoenen gemaakt. Dit maakt ‘m gelukkig niet minder lekker. De taart is lekker zoet van smaak en heel makkelijk om te maken. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig!

Gek op Amerikaans eten? Bekijk hier de categorie met Amerikaanse recepten!

Springvorm: 22 cm

Bereidingswijze:

Verkruimel de koekjes met een keukenmachine. Smelt de boter en voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Meng dit goed door elkaar. Verdeel de koekkruimels over een ingevette taartvorm en druk het geheel aan met de bolle kant van de lepel. Zet ondertussen de taartvorm in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de limoenen doormidden en doe het sap in een kommetje. Gooi de limoenen niet weg, want je hebt ook nog wat limoenrasp nodig. Doe de eieren en gecondenseerde melk in een kom. Mix dit goed door elkaar met een elektrische mixer. Als dit goed gemengd is kan het limoensap (van alle limoenen) erbij. Blijf ondertussen goed mengen en voeg dan ook de rasp toe van de limoenen. Giet dit mengsel over de koekjesbodem.

Bak de taart ongeveer 12 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat een half uurtje afkoelen op het aanrecht. Zet daarna een paar uur in de koelkast. Serveer de taart met een toef slagroom.

key lime pie

Bewaar het recept voor de key lime pie op Pinterest

key lime pie

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken