Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Haricots verts met ontbijtspek

  • Hoofdgerecht

haricots verts met ontbijtspek
Deze haricots verts met ontbijtspek zijn een heel eenvoudig en snel gemaakt. Het ziet er niet alleen prachtig uit maar het smaakt ook nog eens heerlijk! Echt een aanrader voor een leuk etentje. Je hebt er bijna niks voor nodig om toch wat lekkers op tafel te zetten. Dus echt Lekker en Simpel.

Meer kerstrecepten kun je hier vinden. 

Tijd: 20 min.

Benodigdheden:

  • Haricots verts (ongeveer 8-10 per rolletje)
  • Ontbijtspek (1 per rolletje) je kunt overigens ook ham gebruiken, ook lekker.
  • Bieslook
  • Zwarte peper


Bereidingswijze: haricots verts met ontbijtspek

Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de haricots verts. Snijd ondertussen de eindjes van de haricots verts af. Als het water kookt, voeg je de haricots verts toe en kook je deze voor 5 minuten. Als de haricots verts gekookt zijn, giet je het water af en laat je ze afkoelen. Als ze afgekoelt zijn, strooi je een beetje zwarte peper over de haricots verts. Leg ongeveer 8-10 haricots verts op een plakje ontbijtspek en rol het plakje ontbijt spek om de haricots verts.

Om te zorgen dat de ontbijtspek goed blijft zitten, kun je hem dichtknopen met wat verse bieslook, dit smaakt er ook lekker bij! Op zich blijft de spek ook zitten zonder, maar het staat ook nog eens leuk.

Giet een scheutje olijfolie in de koekenpan, laat deze heet worden en bak de haricots verts met het ontbijtspek in ongeveer 3-5 minuten mooi krokant. Serveer de haricots verts met ontbijtspek met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een stukje vlees.Haricots verts met ontbijtspek
Tip: je kan ook een uitje meebakken in de pan en deze eroverheen serveren, is ook lekker!
Tip: je kan in plaats van haricots verts natuurlijk ook sperziebonen gebruiken.  

Onze kookboeken

17 reacties op “Haricots verts met ontbijtspek”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.