Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lekker borrelhapje, Feta Saganaki

  • Snacks

Weer een lekker Grieks recept, Feta Saganaki. Zeer eenvoudig en lekker als borrelhapje. Blokje feta ingesmeerd met eigeel in paneermeel en een beetje zout en peper. Je kunt zelf nog een beetje spelen met smaken door bijvoorbeeld een beetje oregano door het ei te doen. Weer eens wat anders dan het Nederlandse blokje kaas en een stukje worst bij een drankje. Ook leuk om samen met de kinderen te maken. 

Tijd: Circa 10 minuten

Benodigdheden (voor ongeveer 15 hapjes)

  • 150 gram feta
  • Paneermeel
  • 1 eidooier
  • Zout en peper

Bereidingswijze: 

Zeer eenvoudig te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Begin met het snijden van de feta in kleine blokjes. Laat je mes goed het werk doen, want anders bestaat er de kans dat de feta helemaal verkruimeld.

Vervolgens scheid je een ei en doe je het eigeel in een bakje. Smeer de blokjes feta in met het eigeel en laat dit even 1 á 2 minuten intrekken.

Vervolgens doe je in een bakje de paneermeel en eventueel oregano met zout en peper, en wentel je de blokjes feta er doorheen.

Bak de feta in een pan met een flinke scheut olijfolie in circa 4-6 minuten mooi krokant van buiten en zacht van binnen. Lekker dipsausje erbij en je hebt een leuk borrelhapje.

Onze kookboeken