Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Broodje ei speciaal

  • Lunch

Broodje ei speciaal
Een lekker recept en een leuke manier van een broodje ei speciaal te serveren.  Lekkere als lunch of eenvoudige broodmaaltijd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken, laat je fantasie de vrije loop.

Benodigdheden: 

  • 4 afbakbroodjes
  • 1 ei per boordje
  • Reepjes kipfilet
  • Cherry tomaatjes of roma tomaten
  • Geitenkaas
  • Verse bieslook


Bereidingswijze: 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd vervolgens een kapje van de bovenkant van het broodje. Hol met je vingers het broodje uit, maar zorg ervoor dat er geen gaatje ontstaat want dan loopt het ei er misschien uit.

Snijd vervolgens de tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes. Breek het eitje boven het uitgeholde broodje, maar pas op want is je eitje te groot dan kan het eroverheen gaan. Dus speel een beetje met de grootte van het ei en de hoeveelheid die er in een broodje past. Doe vervolgens de tomatenstukjes erin, de geitenkaas en de reepjes kipfilet. Je kunt ook voordat je het eitje erin breekt wat van de kipreepjes e.d. in het broodje doen.

Wanneer je de broodjes hebt gevuld met lekkere ingrediënten, kunnen ze de oven in voor circa 20 minuten. Je kunt het beste een ovenschaal bekleden met wat bakpapier om daar de broodjes in te bakken, want  tussentijds moeten de broodjes met aluminiumfolie  worden afgedekt. Wanneer de broodjes, na ongeveer 10 minuten, goudbruin zijn gebakken wordt het tijd dat de ovenschaal wordt afgedekt. Nu verbrand het broodje niet en kunnen de eieren verder gaar worden in nog ongeveer 10 minuten. Daarna zijn de broodjes klaar, wanneer het ei mooi gaar is, en de broodjes mooi goudbruin. Om het helemaal af te maken kun je er nog wat verse peterselie of bieslook overheen doen. Geniet van je broodje ei speciaal!
Broodje ei speciaal
Broodje ei speciaal

Onze kookboeken