Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lemon curd

  • Bakken

Lemon curd Lemon curd is een soort dikke saus die gemaakt wordt met eieren, boter, citroen en suiker. Heel erg lekker en niet moeilijk om te maken. Je kunt het in allerlei recepten gebruiken, zoals op een scone, op wentelteefjes, op een cake, in een toetje of een cheesecake.

Benodigdheden:

  • 2 eieren
  • 125 gr boter
  • sap en rasp van 2 citroenen
  • 175 gr kristalsuiker

Bereidingswijze:

Maak de citroenen schoon en rasp de schil van de citroenen. Pers de citroenen uit en haal het citroensap even door een zeefje. Dit recept maak je au bain marie. Zet een grote kom bovenop een pan met een klein laagje kokend water.

Doe de boter, suiker, citroensap en rasp in de kom. Laat de boter zachtjes smelten.

Klop de eieren in een andere kom door elkaar. Als de boter is gesmolten en de suiker is opgelost, voeg je beetje voor beetje de eieren toe. Blijf ondertussen goed roeren. Het duurt nog ongeveer 10-20 minuten voordat de lemon curd de juiste dikte heeft (van vla). Vergeet niet om ondertussen te blijven roeren. Als de lemon curd de juiste dikte heeft, zet je het vuur uit. Giet de alles in een kom of een diep bord. Leg wat vershoudfolie op de curd en zet in de koelkast.

Laat de lemon curd goed afkoelen en bewaar hem maximaal een week in de koelkast. Je kunt lemon curd ook invriezen en zo nog langer bewaren.
Lemon curd
Bewaar dit recept op Pinterest!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken