Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Avocadosalade met rivierkreeftjes

 • Salade

Deze avocadosalade met rivierkreeftjes is een licht en fris gerecht en is dus heerlijk als lunch, voorgerecht of in de zomer zelfs als maaltijd met een stokbroodje erbij.

Tijd: circa 15 min.

Benodigdheden:

 • Avocado (die van justeat zijn al rijp en dus makkelijk te gebruiken)
 • Rivierkreeftjes
 • 2 el mayonaise (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  – 1 tl mosterd
  – 100 ml zonnebloemolie
  – 1 ei
  – scheutje witte wijnazijn
 • 2 el Griekse yoghurt (liefst uitgelekt)
 • Peper en zout
 • Een zakje rucolamelange

Bereidingswijze:

Snij de avocado in de lengte door midden en haal de pit eruit. Met een eetlepel kan je nu voorzichtig het vruchtvlees er in één keer uitscheppen. Doe dit wel voorzichtig want de schil van de avocado is erg dun en deze gaan we nog gebruiken om de salade in te serveren.

Doe de Griekse yoghurt, mayonaise, avocado en de peper en zout in een blender en mix het fijn. Er kunnen eventueel ook lekkere frisse kruiden door zoals bieslook.  Roer hier de rivierkreeftjes en wat rucolamelange doorheen en serveer het in de avocadoschil!

Bereidingswijze mayonaise:
Wil je de mayonaise zelf maken volg dan het recept hieronder.

Splits een ei en klop de eidooier los samen met de mosterd en de azijn. Blijf goed roeren en voeg langzaam de olie toe. De mayonaise is het makkelijkst te maken in een blender omdat je dan je handen vrij hebt om de olie geleidelijk toe te voegen. Nu alleen nog maar zout en peper toevoegen.

Tip!: Het overgebleven eiwit hoef je trouwens niet weg te gooien. Deze kunt je prima in een broodzakje bewaren in de vriezer. Als je dan een keer merengue of pavlova wilt maken heb je nog genoeg eiwit in de vriezer.

Onze kookboeken