Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Nutella cakejes

  • Bakken

Op internet kom je veel verschillende recepten tegen voor een nutella cake, maar dit moet toch wel de meest eenvoudige zijn. Met een pot nutella, 2 eitjes, snufje suiker, wat bloem en een walnootje ben je er al. Natuurlijk kun je zelf nog wat ander lekkers toevoegen. Het is daarnaast ook super simpel en snel klaar, ideaal om samen met kinderen te maken!

Tijd: circa 5 minuten + circa 20-30 minuten in de oven
Recept voor 5 kleine cakejes of 1 grotere cake 

Benodigdheden: 

  • 300 gram nutella
  • 10 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • handje walnoten
Bereidingswijze: 
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.  Hak de walnoten in iets kleinere stukjes. Breek daarna de eieren boven een grote kom en voeg de bloem, de nutella, de walnoten en het suiker toe.
Het mengen kan een klein beetje lastig zijn omdat de nutella een beetje dik is. Meng alles goed door elkaar en vet daarna de muffinvorm in met boter, een bakspray of een klein beetje olie. Verdeel het beslag over ongeveer 5 tot 6 muffinvormpjes. Eventueel kan je nog wat walnoten op de bovenkant van de nutella cakejes strooien.
Na ongeveer 20-25 minuten zijn de cakejes klaar!
Tip: wanneer je een grotere cake maakt, moet ze wel iets langer in de oven. Na ongeveer 30 minuten even kijken of hij al mooi gaar is van binnen door er met een breinaald of satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon en droog uit, klaar. 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken