Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
open lasagne met parmaham

Open lasagne met parmaham

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
Open lasagne met parmaham

Nog aan het bedenken wat je met Kerst op tafel wil zetten? Wat dacht je van een lekker Italiaans menu met open lasagne met parmaham! Super lekker en ziet er ook nog leuk feestelijk uit. Kleed de tafel verder aan met allemaal verschillende bruschetta’s, een Italiaanse salade in een glaasje en tiramisu om het feest mee af te sluiten.

Aan de slag met de open lasagne met parmaham!

Snijd de tomaten in blokjes. Doe de stukjes tomaat, olijfolie en de kruiden in een bakje en meng door elkaar. Meng in een ander bakje de ricotta en pesto door elkaar. Bak de plakjes parmaham in een pan (zonder olie) krokant. Laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje. Vervolgens zet je een grote pan water op en breng je dit aan de kook. Snijd de lasagnebladen doormidden en kook ze 4 minuten in de pan met water. Haal ze voorzichtig met een schuimspaan of tang uit de pan. Leg op elk bord een lasagneblad. Schep hier wat ricotta overheen (en smeer dit uit), stukjes tomaat, rucola en stukjes parmaham.

Daarna weer een lasagneblad, ricotta, rucola, stukjes tomaat en wat krokante parmaham. Herhaal dit nog 2x en eindig met wat geraspte kaas.

Open lasagne met parmaham

Bewaar het recept voor de open lasagne met parmaham op PinterestEn neem vooral ook eens een kijkje tussen onze andere kerstrecepten.

Open lasagne met parmaham

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken