Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Paasrecepten voor kids

Paasrecepten voor kids

Er is maar weinig gezelliger dan met de hele familie aan tafel en samen genieten van een heerlijke brunch. Tenminste, als de kleintjes ook blijven zitten en hun groentes opeten…  Hoewel we zelf nog geen kinderen hebben, begrijpen we dat dit soms lastig kan zijn. Het kan helpen om samen boodschappen te doen en samen te koken. Zo maak je het bereiden van eten én het proeven van (het zelfgemaakte) eten interessanter. Daarnaast kan het ook helpen om het eten op een leuke manier te presenteren. Vouw bijvoorbeeld croissantdeeg in de vorm van een paashaasje of maak iets heel lekkers (poffertjes!) waardvoller door er groenten aan toe te voegen (spinazie). Lees gauw verder hoe je dit doet! 

Spinazie poffertjes

Een gemakkelijke manier om kinderen kennis te laten maken met veel soorten groenten, is door het te ‘verstoppen’. Ze hebben nooit door dat spinazie (wat een extreem gezonde groente is , trouwens), zich schuilhoudt in deze overheerlijke poffertjes. Steek de poffertjes bij elkaar op een spiesje, eventueel wat kaas of poedersuiker erover heen en voilá, je hebt een superleuk klein gerechtje voor jong en oud. Kijk hier voor het recept!

Paasrecepten voor kids

Gevulde paashaas eieren

Hoe leuk zien deze gevulde paashaas eieren eruit? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit leuke (en lekkere resultaat). Bekijk het recept hier.

Paasrecepten voor kids

Groenten met dipsaus

Hol 2 paprika’s uit en vul deze met een zelfgemaakte yoghurtsausje. Snijd vervolgens een stuk komkommer en een paar wortels in reepjes. Serveer de paprika’s met de dipsaus, de reepjes komkommer en wortels op een leuk plateau. Op zoek naar dipsaus recepten en met welke groenten je kunt dippen, ga je naar dit artikel.

Paasrecepten voor kids

Ei-muffins

Deze ei-muffins heb je binnen een mum van tijd gemaakt. Daarnaast zijn ze lekker hap klaar en kun je zelf ingrediënten naar keuze toevoegen. Denk eens aan lekkere (verse) kruiden zoals bieslook en basilicum of groenten zoals ui, spinazie, paprika of courgette.

 photo IMG_4890_zpse656740b.jpg

Croissant paashaasjes

Wees creatief en maak het eten dat je presenteert zo mooi of leuk mogelijk. Er staan ontzettend veel gave ideeën op Pinterest of Google (zoek op ‘food art’). Het is misschien wat meer werk, maar de verbazing en bewondering op de gezichten van je gasten is het zeker waard! Voor deze croissant-paashaasje gebruik je croissantdeeg, suiker en kaneel. Zet de croissanthaasjes ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden.

Paasrecepten voor kids

Paasrecepten voor kids

Bron: foto poffertjesgevulde paprika’s,  foto paashaasjes,   

Onze kookboeken