Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Parelcouscous met zoete aardappel

  • Salade
  • 2 personen
  • 15 min. bereidingstijd
    25 min. baktijd
parelcouscous met zoete aardappel

Al eerder maakten we een aantal lekkere recepten met parelcouscous. Voor degene die nog nooit iets met parelcouscous hebben gemaakt: de smaak ligt een beetje tussen couscous en pasta in. Erg lekker vinden wij! Deze keer maakten we parelcouscous met zoete aardappel, veldsla, tomaatjes en ui. Lekker als frisse avondmaaltijd of als lunch. Ook erg lekker: parelcouscous met pesto en broccoli.

aan de slag met de parelcouscous met zoete aardappel!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Maak ook de wortels schoon en snijd deze ook in stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng in een bakje 2 el olijfolie met de ras el hanout. Meng de wortel, zoete aardappel en ui met de kruidenolie. Verdeel dit daarna over een bakplaat (met bakpapier).

Bak dit ongeveer 20-25 minuten in de oven. Prik met een vork in de zoete aardappel. Als deze zacht is, is het klaar. Bereid de couscous volgens de instructies van de verpakking en voeg een half bouillonblokje toe aan het water. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Als laatste meng je de parelcouscous met de zoete aardappel, wortel, ui, veldsla, cherrytomaatjes, snufje zout en peper en 1 el olijfolie. Als je het lekker vindt, kun je nog een klein scheutje honing toevoegen.

parelcouscous met zoete aardappel

Bewaar het recept voor de parelcouscous met zoete aardappel op Pinterest

parelcouscous met zoete aardappel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken