Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pavlova

  • Dessert

Pavlova
Deze pavlova lijkt moeilijk om te maken, maar dat is het niet! Zelf zijn we niet altijd even goed met eiwitten, maar dit lukte ons prima. Het ziet er prachtig uit en je hoeft er niet veel voor te doen, perfect toch? Lees snel hoe we deze pavlova gemaakt hebben.

Vind je het lastig om eieren te scheiden? In de supermarkt kun je ook een flesje met eiwitten vinden (bij de eieren in het schap). Dit maakt het recept nog wat gemakkelijker 😉

Recept voor 4 kleine of 1 grote pavlova
Tijd: 20 min. + ongeveer 80 min. in de oven

Benodigdheden:

Pavlova:

  • 3 eiwitten
  • 1 citroen
  • 150 gram poedersuiker
  • snuf zout

Garnering:

  • 250 gram diepvriesfruit
  • rasp van een halve citroen
  • 1 el suiker
  • wat poedersuiker

Bereidingswijze:
We beginnen met het maken van de pavlova. Om te zorgen dat je straks mooi opgeklopt eiwit hebt moet je zorgen dat je kom en garde van de mixer vetvrij zijn. Snij de citroen door de helft. De ene helft leg je apart, de andere helft gebruik je voor het vetvrij maken van je keukengerei. Het sap van de citroen ontvet je keukengerei perfect. Ga met de halve citroen door de kom en over je garde, en neem af met een keukenpapiertje. Verwarm je oven vast voor op 90 graden. Nu zijn we klaar om te beginnen. Allereerst scheid je de eieren, je hebt alleen het eiwit nodig. Doe de 3 eiwitten in de vetvrije kom. Voeg het sap van de andere helft van de citroen toe en een snufje zout. Klop het eiwit luchtig totdat er pieken ontstaan. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe. Het eiwit zal mooi gaan glanzen. Als je de garde uit het eiwit haalt en je houdt een mooie piek dan is het klaar. Verdeel de eiwitten over 4 mooie hoopjes of maak één grote pavlova.
Pavlova
Doe de pavlova in de oven voor ongeveer 80 minuten. Wil je ze door en door droog hebben dan mogen ze gerust 4 uur in de oven. Wij kozen ervoor ze nog een beetje smeuïg te hebben van binnen. Als de tijd voorbij is draai je de oven uit en laat je de pavlova’s in de oven rustig afkoelen.
Terwijl de pavlova in de oven staat heb je rustig de tijd om je garnering te bereiden. Verwarm je fruit in een pannetje samen met de suiker en de rasp van een halve citroen.
pavlova
Als alles mooi verwarmt is en de suiker helemaal is opgelost serveer je het bij je pavlova. Maak het geheel af met wat poedersuiker en klaar ben je!
Pavlova
Pavlova

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken