Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Peren trifle

  • Dessert
  • 2 personen
  • 20 min. bereidingstijd
PEREN TRIFLE

We hebben nog niet zo gek veel recepten met peer op de website. Aangezien we wat peren hadden liggen en zin hadden in een lekker toetje, gingen we aan de slag met deze peren trifle. Een lekker fris toetje om een gezellige maaltijd mee af te sluiten. Je kunt de peren trifle prima alvast in de middag klaarmaken en dan even in de koelkast bewaren. Deze galette met appel en peer is trouwens ook echt super lekker! Bolletje ijs erbij en je hebt een heerlijk dessert.

aan de slag met de peren trifle!

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in kleine stukjes. Doe de peren, samen met de suiker, 1 kaneelstokje, 100 ml water en een scheutje citroensap in een kleine pan. Breng aan de kook en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Na 15 minuten schep je de peren compote In een bakje en laat je het afkoelen.

Ondertussen snijd je de cake in kleine blokjes. Meng de yoghurt of kwark met 2 eetlepels karamelsaus en de kaneel.

Pak 2 glazen voor de trifles. Over de bodem verdeel je wat blokjes cake, daarna een laagje yoghurt, laagje peren compote en dan weer een laagje cake. Wij hebben overal 2 laagjes van gedaan maar dit hangt natuurlijk een beetje van je glas af.

PEREN TRIFLE

Bewaar het recept voor deze peren trifle op Pinterest!

PEREN TRIFLE
PEREN TRIFLE
meer peer

Peren kruimeltaart

Stoofperen

Galette met appel en peer

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken