Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Rocky Road Fudge

  • Snacks

In één van de reacties bij de winactie voor de Le Creuset pan, beschreef Tessa haar favoriete recept: “Rocky Road Fudge”. De naam verbaasde ons in eerste instantie, maar na het lezen van de beschrijving van het recept waren wij verkocht. Dat moesten we gelijk eens proberen. Het lijkt erg op onze beroemde malteser cake en het smaakt een beetje als een Snicker, ligt natuurlijk aan de ingrediënten die je erin doet.   

Tijd: 15 min. + een paar uur in de koelkast
Recept voor 8-12 personen

Benodigdheden:

  • 300 gram chocolade (150 gram melkchocolade, 150 gram pure chocolade)
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker
  • ingrediënten naar keuze zoals pinda’s, karamelfudge, smarties/m&m’s en marshmallows.
Bereidingswijze:
Leg als eerst vershoudfolie in een ovenschaal. Verwarm daarna de gecondenseerde melk in een pannetje, doe dit op een zacht vuurtje. Ondertussen breek of snijd je de chocola in stukken en je overige ingrediënten zoals karamelfudge.
Als de melk warm is voeg je de chocola toe en roer je dit door.
Zodra alle chocola is gesmolten, haal je het pannetje van het vuur en voeg de overige ingredienten toe. Roer dit door totdat alles goed is verdeeld.
Schep dan het mengsel in de ovenschaal en strijk eventueel de bovenkant glad. Zet de rocky road fudge een paar uur in de koelkast. Als het geheel is opgesteven en wat stevig is geworden, kan je deze in blokken of plakjes snijden en serveren. Lekker  ongezond, maar je scoort altijd met dit heerlijke recept op feestjes en partijen.
Tip: wees niet zuinig met de ingrediënten die je erin wilt doen. 

 

Onze kookboeken

14 reacties op “Rocky Road Fudge”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.