Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Wij geven kookboeken weg & aan de slag met kiwi!

  • Ontbijt

Ontbijtliefhebbers gezocht: smoothie bowl met kiwi en blauwe bessen
We gaan jullie laten zien hoe je een smoothie bowl met onder andere Zespri SunGold kiwi’s kunt maken. Een smoothie bowl is eigenlijk een smoothie in een kom. In plaats van dat je de smoothie drinkt, eet je dit op met een lepel. Uiteraard maak je deze ‘smoothie’ wel wat dikker dan een normale smoothie zodat het lekker makkelijk weg eet.

Wij hebben gekozen voor een smoothie bowl met lekker veel kiwi, geraspte kokos, blauwe bessen en muesli. Het leuke aan smoothie bowls is dat je eindeloos kan variëren! Zo kun je ook aardbeien, nootjes en/of frambozen toevoegen, net wat jij het lekkerst vindt. Wij zijn dol op de fris zoete smaak van de SunGold kiwi en geven daarom kiwi de hoofdrol in dit recept.

Ook zo dol op kiwi’s? En ook fan van lekkere ontbijtjes? Geef je dan op als insider en ga samen met ons aan de slag met Zespri SunGold. We zoeken namelijk échte ontbijtliefhebbers en kiwi fans om heerlijke, nieuwe recepten te bedenken. Zo maken we samen nog meer recepten met kiwi’s! Dus duik de keuken in en pak je camera erbij als jij met ons deze gave uitdaging aangaat. We mogen 50 van onze kookboeken verloten en de meest enthousiaste of originele inzending wint een reischeque ter waarde van 200 euro! We zijn super benieuwd naar jullie lekkere recepten en creaties en kunnen dan ook niet wachten op de foto’s! Je kunt je hier aanmelden.

Recept voor 1 persoon
Tijd: 5-10 min.

Benodigdheden:

Toppings:

  • 1 Zespri SunGold kiwi
  • blauwe bessen
  • geraspte kokos
  • 2 el muesli
  • evt. 1 tl honing

Smoothie bowl met kiwi en blauwe bessenBereidingswijze:
Ik heb zelf een dagje van te voren een banaan in plakjes gesneden en de plakjes banaan in een zakje ingevroren. Hierdoor is je smoothie bowl lekker koud, maar als je haast hebt kun je deze stap gewoon overslaan. Schil de kiwi en snijd in stukjes. Doe de kiwi, (bevroren) banaan en yoghurt in een blender. Even goed mixen en als alles goed gepureerd is, kun je de smoothie in een kom scheppen/gieten.

Schil de andere kiwi en snijd in plakjes. Maak de smoothie bowl af met de plakjes kiwi, wat blauwe bessen, geraspte kokos en muesli. Als laatste kun je nog een beetje honing over de smoothie bowl gieten, als je dat lekker vindt.

Binnen een mum van tijd heb je een super lekker en zomers ontbijtje dat ook nog eens goed vult en gezond is. Wij hebben voor dit recept de SunGold kiwi’s van Zespri gebruikt. Deze zijn lekker zoet van smaak en vinden wij nét wat lekkerder dan een groene kiwi. Sinds ik de SunGold kiwi’s heb ontdekt, eet ik er minimaal één per dag. Bijvoorbeeld in mijn smoothie (bowl) of gewoon lekker als tussendoortje. Ze smaken niet alleen heel erg lekker, maar ze zitten ook boordevol met vitamines.

Na dit recept ook zo’n zin om aan de slag te gaan met kiwi’s? Vergeet je dan niet aan te melden als onze insider en meld je hier aan! Je maakt als insider kans op ons kookboek en een reischeque ter waarde van 200 euro!
Smoothie bowl met kiwi en blauwe bessen Smoothie bowl met kiwi en blauwe bessen
– Dit artikel is in samenwerking met Zespri. –

Onze kookboeken