Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Sticky buns

  • Bakken

Sticky buns
Sticky buns zijn inmiddels voor mij een begrip geworden, maar tot twee maanden geleden wist ik niet van het bestaan af. Ik probeerde een zogeheten sticky bun bij een koffiezaakje in Amsterdam en was meteen verkocht. Ik ging dan ook naarstig opzoek naar een recept en ondervond dat het misschien wel een van de meest simpele dingen is om zelf te maken.

Recept voor 9 sticky buns
Tijd: 10 min. + 20 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 2 rollen kant-en-klaar croissantdeeg
  • 220 gr boter
  • 180 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 120 gr ongezouten pecannoten
  • 3 tl kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het mengen van 85 gram boter en 90 gram basterdsuiker. Snijd vervolgens de de pecannoten in kleine stukjes en voeg de helft toe aan het boter- en suikermengsel. Gebruik een cupcake vorm om de sticky buns in te bakken. Verdeel het botermengsel over het cupcakeblik, ik had genoeg voor het vullen van negen vormpjes.

Rol vervolgens beide rollen croissantdeeg uit en voeg de twee aan één zijde samen. Druk de zijdes, met behulp van de bolle kant van een lepel of gewoon met je vingers, aan elkaar. Zorg ervoor dat er een lange lap ontstaat. Meng de resterende boter, suiker en de kaneel. Verdeel dit botermengsel over het deeg en doe hetzelfde met de rest van de pecannoten. Rol het deeg dan vanaf de langste zijde op tot een stevige rol. Snijd van deze rol dikke plakken van zo’n 5 centimeter en leg deze in de vormpjes, bovenop het botermengsel.

Schuif de sticky buns nu zo’n 20 minuten de oven in. Houd ze goed in de gaten, zodat ze niet te donker kleuren. Wanneer de sticky buns uit de oven komen en goed afgekoeld zijn, kun je de vorm omkeren en hebben de broodjes een mooie glanzende karamellaag aan de bovenzijde.
Sticky buns
Met liefde gebakken en geschreven door Merel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken