Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Sushirijst recept

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 30 min. bereidingstijd
sushirijst recept

Ga je sushi maken of een lekkere sushi bowl, dan heb je sushirijst nodig. Dus duik de keuken in en maak met behulp van ons recept de allerlekkerste sushirijst.

Bekijk al onze sushi recepten hier!

aan de slag met de sushirijst!

  1. Was de sushi rijst voordat je hem gaat koken goed. Als het water helder blijft (en dus niet meer troebel is), is de rijst goed gewassen. Laat de rijst vervolgens even uitlekken.
  2. Doe rijst met 750 ml koud water in een pan. Breng het water aan de kook en kook de rijst 2 minuten op hoog vuur. Daarna kook je de rijst nog 12 minuten op een zacht vuurtje met de deksel op de pan. Let op: laat de deksel tijdens het koken op de pan staan! Daarna zet je het vuur uit en leg je een schone theedoek over de pan. Zet de deksel vervolgens op de theedoek en laat de rijst zo nog 15 minuten staan.
  3. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Maak ondertussen de sushi azijn als je die niet kant-en-klaar hebt gekocht. Hiervoor doe je 3 eetlepels rijstazijn, 2 tl suiker en een snuf zout in een kleine pan. Verwarm dit totdat de suiker is opgelost. Laat dit vervolgens afkoelen en meng dit daarna door de sushi rijst.
sushirijst recept

Bewaar het recept voor de sushi rijst op Pinterest.

sushirijst recept
ook lekker:

Sushi wrap

Sushi bowl met kip

Onze kookboeken