Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Vegetarische dumplings

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 45 min. bereidingstijd
vegetarische dumplings

Dumplings hebben we al vaker gemaakt, maar nog nooit een vegetarische variant. Vandaag delen we daarom een heel lekkere recept voor vegetarische dumplings met Chinese kool, bosui, champignons en peen. Wij hebben zelf dumpling vellen gemaakt, maar je kunt ook kant-en-klare vellen kopen bij bijvoorbeeld de toko.

hoe maak je deze vegetarische dumplings?

Snijd de champignons, bosui en spitskool in kleine stukjes. Snijd ook de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de champignons en knoflook toe. Bak dit een paar minuten en voeg dan ook de bosui, Chinese kool, peen julienne en de kruiden toe. Bak dit nog een paar minuten en zet dan het vuur uit. Voeg vervolgens de sojasaus toe en meng alles door elkaar. Eventueel kun je ook nog een lepeltje sesamzaad toevoegen.

Laat de vulling goed afkoelen voordat je de dumpling vellen gaat vullen.

Zet een bakje met water op je aanrecht. Leg een dumpling vel op je hand. Schep een eetlepel van de vulling in het midden.

Maak de rand nat en vouw het dumpling vel dubbel.

Maak met je handen ongeveer 6 kleine vouwtjes. 

Zorg ervoor dat de randjes goed dicht geplakt zijn. Gebruik eventueel een beetje extra water. Maak op deze manier de rest van de dumplings.

Giet een scheutje olie in een hapjespan. Als de olie warm is leg je een stuk of 10 dumplings in de pan. Bak ze aan 1 kant goudbruin in circa 5 minuten. Voeg dan een scheut (circa 60 ml) water toe. Zet de deksel op de pan en bak de dumplings ongeveer 10 minuten totdat het water is verdampt. Serveer de dumplings bijvoorbeeld met sojasaus of sweet chili saus.

Ook lekker: dumplings met gehakt en dumplings met kip.

vegetarische dumplings

Bewaar het recept voor de vegetarische dumplings op Pinterest

vegetarische dumplings

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken