Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zoete knolselderij

  • Hoofdgerecht

Tijdens de Plukken & Koken workshop  hebben we een gerecht met knolselderij gemaakt. Dit vond ik toen zo lekker, dat ik thuis een recept heb gemaakt wat hierop is geïnspireerd. De zoete knolselderij smaakt lekker met wat aardappeltjes en een stukje vlees.

Tijd: 25 min.
Recept voor 2/3 personen

Benodigdheden:

  • 1 knolselderij
  • 3 theelepels suiker
  • snufje zout en peper
  • verse peterselie
  • 25 gram boter
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

Begin met het opzetten van een pan water om de knolselderij straks in te koken. Ondertussen maak je de knolselderij schoon, zelf snijd ik met een groot mes voorzichtig de buitenkant van de knolselderij eraf. Wanneer de knolselderij helemaal schoon is, snijd ik deze in plakken van ongeveer 1 cm. Wanneer het water kookt, voeg je plakken knolselderij toe en kook je deze voor ongeveer 10-11 minuten.

Af en toe moet je wel de plakken knolselderij een beetje omwisselen omdat ze aan de bovenkant blijven drijven.

Als de knolselderij klaar is met koken, giet je  een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Als de olijfolie warm is, leg je de plakken knolselderij naast elkaar in de pan. Bak de plakken ongeveer 5 minuten en draai deze daarna om.

Schep het blokje boter in de koekenpan en verdeel ongeveer 1,5 theelepel suiker over de bovenkant van de plakken knolselderij. Bak de knolselderij ongeveer 5 minuten en draai deze nogmaals om. Bak de knolselderij nog ongeveer 1-2 minuten en ze zijn klaar!

Serveer de knolselderij met een snufje peper en zeezout en een beetje verse peterselie.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken