Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Basisrecept: toffeesaus

  • Bakken

Bakken vanaf de basis: toffeesaus
Karamel- of toffeesaus is misschien wel mijn meest favoriete en meest gebruikte saus voor het afmaken van gebak of desserts. Het heeft daarentegen wel even geduurd voor ik een geschikt recept vond dat altijd slaagt en dus gemakkelijk te maken is.

Menig maal heb ik geprobeerd zelf karamel te maken, door suiker in een klein laagje water in te laten koken, met vaak suikerkristallen tot resultaat. Door alleen gebruik te maken van boter, suiker en slagroom gaat het maken van een karamel/toffeesaus veel makkelijker. Karamel mag ik het misschien niet noemen, dus daarom houden we het bij een toffeesaus. Een ietwat dikke, karamelkleurige – dat dan wel, toffeesaus.

Waar ik hem het liefst voor gebruik, is voor het overgieten van taarten, maar een lepeltje door de vla, of een likje op een plakje ontbijtkoek is ook erg lekker.

Recept voor 1 potje toffeesaus (voor bijv. 1 taart)
Tijd: 1o min.

Benodigdheden:

  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze:
Verwarm al roerend de basterdsuiker met de slagroom en de boter in een pannetje. Laat het geheel kort koken wanneer de suiker gesmolten is, dit zorgt ervoor dat de saus nog wat indikt. Laat de toffeesaus goed afkoelen voor gebruik.
Bakken vanaf de basis: toffeesaus
Tip: Gek op zoute karamel? Voeg wat zeezout toe voor een salted toffee saus. 

In de loop van de week volgt een recept met toffeesaus, om je alvast van wat inspiratie te voorzien. Houd lekker en simpel dus in de gaten.
Bakken vanaf de basis: toffeesaus
Bakken vanaf de basis: toffeesaus
Met liefde gemaakt en geschreven door Merel 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken