Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Brood zonder kneden

  • Bakken
  • 4 personen
brood zonder kneden

Een brood zonder kneden, klinkt makkelijk toch? Het is ook heel makkelijk, een kind kan de was doen! Het enige wat je nodig hebt is tijd, want in totaal moet het deeg zo’n 14 uur rijzen. Dus als je op zondag vers brood wil eten, dan kun je het beste zaterdagavond beginnen 😉

Lekker met bijvoorbeeld pesto eieren.

aan de slag met het brood zonder kneden!

Doe alle ingrediënten in een kom en meng bijvoorbeeld met een houten lepel door elkaar. Zorg ervoor dat je geen droge bloem meer in de kom ziet. Dek de kom af, bijvoorbeeld met een deksel of schone theedoek, en zet de kom weg. Laat het deeg circa 12 uur lang rijzen totdat het is verdubbeld.

Verdeel wat bloem over je aanrecht. Haal het deeg uit de kom en vouw het deeg een paar keer dubbel. Doe wat bloem op je handen en vorm het deeg tot een bal. Leg het deeg, op een stuk bakpapier, bestrooi met wat bloem en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg nogmaals 2 uur rijzen.

Verwarm ondertussen de oven, met een lege gietijzeren pan erin, voor op 250 graden (doe dit op tijd!). Als de oven en de pan zijn voorverwarmd, haal je de pan uit de oven. Doe dit voorzichtig want de pan is heel erg heet. Verplaats het deeg, inclusief bakpapier, naar de pan. Leg het deeg (met bakpapier) in de pan. Zet de deksel op de pan en zet de oven nu op 200 graden. Bak het brood (met deksel) 30 minuten in de oven. Haal daarna de deksel van de pan en zet het brood nog 15 minuten in de oven (zonder deksel).

brood zonder kneden

Bewaar het recept voor het brood zonder kneden op Pinterest!

brood zonder kneden
ook lekker:

Kwarkbroodjes

Satebroodjes

Satebroodjes

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken