Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Bugles vultip: Mexicaanse avocado dip

  • Dressings, sauzen & dips

Bugles vultip: Mexicaanse avocado dip
Zoals jullie wel weten zijn wij dol op snacken. Jorrit is vooral een zoetekauw maar ik ben echt gek op hartige hapjes. Mijn guilty pleasure zijn Bugles. Vroeger zette ik de chipjes op mijn vingers zodat ik een soort heksenvingers had om ze daarna lekker op te smikkelen. Tegenwoordig zet ik ze niet meer op mijn vingers maar maak ik liever een lekkere dip bij mijn chips. Hieronder deel ik mijn favoriete vultip met jullie.

Bugles zijn er in meerdere smaken. Zelf ga ik meestal voor naturel omdat je deze goed met allerlei lekkere vullingen kunt combineren maar de smaken Nacho Cheese en Sweet Chilli zijn ook erg lekker.Bugles vultip: Mexicaanse avocado dip
Mexicaanse avocado dip
Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Houd je niet van pittig laat de rode peper dan weg of voeg eens een bosui toe in plaats van rode peper.

Benodigdheden:

  • 1 zak Bugles Naturel
  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • halve limoen
  • 2 tl crème fraiche
  • halve rode peper
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Snipper de rode ui. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een bakje. Voeg vervolgens het sap van een halve limoen, een uitgeperste teen knoflook, de crème fraiche en een snufje zout en peper toe. Je kunt het geheel in een keukenmachine mengen of je prakt alles fijn met een vork. Vervolgens snijd je een rode peper fijn en voeg je die ook nog toe. Serveer de Mexicaanse avocado dip met een lekkere grote bak Bugles en dippen maar.

Tip: vervang de crème fraiche ook eens voor zure room.

We kunnen nog wel een triljoen andere lekkere vultips bedenken. Bijvoorbeeld eentje met roomkaas en bieslook, eentje met Griekse yoghurt en feta of eentje met geitenkaas en honing. We zijn heel erg benieuwd of jij wel eens een lekkere dip maakt bij een bakje Bugles. En we zouden het daarom super leuk vinden als jij jouw #buglesvultip met ons deelt op social media.

Kijk voor meer informatie op Bugles.nl
Bugles vultip: Mexicaanse avocado dipBugles vultip: Mexicaanse avocado dip
Dit artikel is in samenwerking met Bugles gemaakt.

Onze kookboeken