eten voor onderweg

Eten voor onderweg

eten voor onderweg
In dit artikel we een aantal lekkere ideeën voor eten dat je gemakkelijk kunt meenemen naar je werk, in de auto op weg naar je vakantiebestemming of in de trein.

Wraps
Wraps kun je super gemakkelijk meenemen. Beleg de wraps met ingredienten naar keuze en rol de opgerolde wrap in een stuk aluminiumfolie. Vouw het aluminiumfolie dicht en hup de wrap kan in je tas. Wat dacht je van een lunchwrap met roomkaas, kipfilet en rucola? Of een wrap met smeerkaas, bosui en tomaat? Je kunt de gevulde wraps prima de avond van te voren maken en in de koelkast bewaren. ’s Ochtends hoef je dan alleen nog maar je wraps uit de koelkast te pakken en je kunt gaan!
 photo IMG_5209_zpsd754c9f6.jpg
Rijstsalade
Een rijstsalade kun je ook gemakkelijk meenemen. Maak de rijstsalade en schep hem vervolgens in één of meerdere bakjes. Bewaar de rijstsalade in de koelkast totdat je weggaat. Wat dacht je van deze zomerse rijstsalade?
 photo IMG_4107_zpsf75900a3.jpg
Nootjes
Nootjes kun je super makkelijk meenemen. Als ik zin heb in iets hartigs, dan eet ik regelmatig een handje met nootjes. Denk aan walnoten, cashewnoten of hazelnoten.

Muffins

Nog op zoek naar een simpele snack voor onderweg? Deze hartige muffins met paprika en bosui kun je ’s avonds alvast bakken en ’s ochtends hoef je de hartige muffin alleen nog maar in een plastic zakje te doen of in een stukje aluminiumfolie en klaar!
 photo 4ED0AD9B-D299-48C2-AFE2-8B35876DC058_zps4qz3dugw.jpg
Groenten
In de supermarkt kun je bekertjes vinden met mini tomaatjes, mini komkommertjes en paprikaatjes. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een stuk komkommer in aluminiumfolie te doen of een paprika in stukken te snijden en in een bakje te bewaren. 

Fruit
Fruit is natuurlijk ook lekker en gezond om mee te nemen. Wat dacht je van een simpele fruitsalade met appel, kiwi en frambozen. Vergeet niet om wat citroensap over het fruit te sprenkelen zodat de appel niet verkleurd. Ook bananen en mandarijntjes zijn gemakkelijk mee te nemen. IMG_9764_zps203c62f6
Bananenbrood
Bak een bananenbrood, laat afkoelen en snijd vervolgens in plakjes. Neem de plakjes bananenbrood mee in een bakje of een stuk aluminiumfolie. Eventueel kun je meerdere pakketjes maken. Wat dacht je van een bananenbrood met hazelnoten en chocolade?
Bananenbrood met hazelnoten en chocola
Verder kun je ook nog meenemen voor onderweg:

  • rijstwafels
  • gekookte eitjes
  • crackers
  • brood met bijvoorbeeld eiersalade
  • popcorn
  • (groente)chips

Vergeet niet genoeg drinken mee te nemen, zoals flesjes water, (zelfgemaakte) smoothie, limonade enzovoort.
Wat neem jij graag mee voor onderweg? Laat het hieronder weten in een reactie.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *