Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gegrilde avocado van de BBQ

  • Hoofdgerecht

Gegrilde avocado van de BBQ
Ga je binnenkort barbecuen en ben je op zoek naar een lekker bijgerecht? Maak dan vooral eens deze gegrilde avocado van de BBQ. De avocado’s zijn gevuld met feta en zongedroogde tomaatjes. Weer eens wat anders dan een pastasalade of een stokbroodje kruidenboter, ook erg lekker en kun je er gerust ook nog bij serveren.

Recept voor 2 gevulde avocado’s
Tijd: circa 30 min.

Benodigdheden:

  • 2 avocado’s
  • 6-8 plakjes ontbijtspek
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • feta
  • snufje peper

Bereidingswijze:

Begin met het aansteken van de barbecue. Zorg dat de barbecue een temperatuur bereikt van circa 200 graden. Zelf gebruiken de Grill Guru Classic (kamado) barbecue en hiermee kun je verrassend goed en eenvoudig de temperatuur regelen.

Terwijl de barbecue aan het opwarmen is snijd je de avocado’s doormidden en verwijder je de pit. Verwijder de schil van de avocado maar laat de avocado zelf mooi intact. Snijd de feta en zongedroogde tomaten in stukjes. Vul de avocado’s, daar waar de pit heeft gezeten, met de feta en zongedroogde tomaatjes. Snufje peper erover en dan leg je de gehalveerde avocado’s op elkaar. Wikkel nu de spek om de avocado’s. Als de barbecue eenmaal goed op temperatuur is leg je de avocado’s op het rooster en bak je het spek mooi krokant, wel even regelmatig keren zodat er niets verbrandt.
Tip: Toch liever een lekkere pastasalade als bijgerecht? Wat dacht van een lekkere pastasalade met feta en paprika.Gegrilde avocado van de BBQ
Bewaar het recept voor de gegrilde avocado van de BBQ op Pinterest!
Gegrilde avocado van de BBQ

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken