Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Griekse gehaktspiesjes van de bbq

Griekse gehaktspies van de BBQ

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 min. bereidingstijd
Griekse gehaktspiesjes van de bbq

Als wij gaan barbecuen liggen er vaak wel een paar lekkere spiesjes op de grill. Vorig jaar hebben we voor het eerst de moink ballen geprobeerd, een blijvertje hoor! Maar wat variatie kan ook zeker geen kwaad en nu we dit jaar helaas niet naar Griekenland op vakantie gaan, halen we Griekenland maar hiernaartoe met deze Griekse gehaktspies van de BBQ. Lekker met een Griekse salade, wat groente en brood met smeersels.

aan de slag met de Griekse gehaktspies van de bbq

Steek de barbecue aan en laat lekker op temperatuur komen. Snipper ondertussen de ui, snijd de teentje knoflook fijn en snijd de paprika’s in grote stukken. Meng in een bakje de gedroogde kruiden door elkaar. Breng het gehakt op smaak met de kruiden. Meng vervolgens een ei, de ui en knoflook door het gehakt. Mocht het gehakt iets te nat zijn om mooie stevige balletjes van te draaien? Voeg dan wat paneermeel toe. Draai nu circa 25 balletjes van het gehakt. Rijg de balletjes aan spiesen en doe er ook wat stukken paprika tussen. Grill de Griekse gehaktspiesen in 8-10 minuten gaar.

Griekse gehaktspies van de bbq

Bewaar het recept voor de Griekse gehaktspies van de BBQ op Pinterest en bekijk ook hier eens onze andere barbecue recepten.

griekse gehaktspiesjes
meer spiesjes
Hawai spiesjes

Hawai spiesjes van de BBQ

Worstspiesjes van de bbq

Zalmspies van de barbecue

Zalmspies van de barbecue

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken